Oxymoron

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Oxymoron je osnovan u jesen 1989. g., a ime su si dali 1990. Sastav su osnovali frontman/gitarist Sucker sa svojim rođakom Bjoernom koji je sada bubnjar i njihovim prijateljem Martinom koji također svira gitaru. Nakon mnogo napora u sastav je došao i basist Filzlaus.

Najveći utjecaj na sastav je bio punk 1980-ih i Oi! stvari. Željeli su specifični zvuk koji su dugo tražili tako da je prošlo dosta vremena dok su došli na pozornice.

Dolaze iz Erlangena - Nuernberga u Njemačkoj gdje su i imali prvu pravu gažu na jednom punk festivalu sa lokalnim sastavima. Poslije tog giga počeli su masovno dobivati ponude za gaže po čitavoj Njemačkoj.

Vježbali su u staroj, pljesnivoj pivnici koju su zvali Oxyfactory i 1993. su snimili svoj prvi album koji se zvao (i još se zove) "Beware, poisonous!".

"Fuck the Nineties - Here's our Noize" je sniman u tri dijela jer im je basist otišao iz sastava nakon jedne turneje tako da su morali hitno popuniti njegovo mjesto. Arne se pridružio skupini i oni su krenuli na novu turneju po inozemstvu i po Njemačkoj. Fanova je bilo sve više i više, a "Fuck the Nineties - Here's our Noize" je dobio sve povale i uvale.

Oxymoron se pojavljuje na punk i skins festivalima i koncertima te pokušavaju pratiti unite scenu. Nastupali su na mnogo Oi! koncerata sa poznatim grupama tipa Cock Sparrer, Test Tube Babies, Angelic Upstarts itd. 1996. su otišli u najdražu Ameriku gdje su nastupali po istočnoj obali sa Casualtiesima i Braindanceom što je odlično i prošlo. Kad je izašao "The Pack is back", Oxymoron se vratio dobrim, starim europskim državama.

1997. su bili čak i u Japanu, a 1998. su morali otkazati neke turneje, Sucker je čak završio i u bolnici zbog psihičkih problema. Kako nemaju sreće sa basistima, Arnie je napustio sastav tjedan prije nego što su trebali snimiti "Westworld" tako da je tu uskočio Chrissy koji je privremeno svirao bas, a ponekad i gitaru.

Opet su počeli sa koncertima po Europi i Americi. Poslije turneje Chrissy je izašao iz sastava zbog nekih svojih poslova, a u sastav je ušao Morpheus. "Best before 2000" su izdali 2000. godine, a u ljeto 2001. "Feed the breed". Bilo je još nekih izmjena u sastavu ali nisu tolko važne.