PlanetSport

Izvor: Wikipedija
PlanetSport
PlanetSport
Vrsta odašiljanja televizija
Zemlja Hrvatska
Jezik hrvatski
Sjedište Zagreb
Početak prikazivanja 1. srpnja 2018.
Prestanak prikazivanja 1. srpnja 2021.
Slogan Samo je jedna liga
Razlučivost slike 16:9 HD
Službena stranica planetsport.a1.hr

PlanetSport je bio sportski televizijski program koji je počeo emitirati svoj program 1. srpnja 2018. godine.[1]

Program se emitirao preko operatera A1 i B.net, putem IPTV i satelita. Cijeli paket sastoji se od pet televizijskih kanala, od kojih su dva stalna, a tri isključivo za emitiranje UEFA-ine Lige prvaka.

Svih pet kanala emitiraju se na hrvatskom jeziku, a najvažniji sadržaj kanala je prijenos utakmica UEFA-ine Lige prvaka.

Završetkom UEFA Lige prvaka, od 1. srpnja 2021. godine, kanali PlanetSport se gase, a A1 Hrvatska ponudu zamijenit će kanali ArenaSport 7-10.[2]

Sadržaj športskih prijenosa[uredi | uredi kôd]

sport Natjecanje Opis
nogomet UEFA Liga prvaka prijenos do pet utakmica u jednom terminu
hokej DFL liga odabrane utakmice
nogomet Socca 2018 odabrane utakmice
baseball Major League Baseball odabrane utakmice
američki nogomet NCAA Football odabrane utakmice

UEFA Liga prvaka na PlanetSportu[uredi | uredi kôd]

UEFA Liga prvaka je ekskluzivni sadržaj koji PlanetSport nudi svojim gledateljima. A1 Hrvatska otkupila je prava prijenosa za sezone od 2018./19. do sezone 2020./21. Riječ je o 120 utakmica uživo koje će tijekom sezone biti emitirane u HD kvaliteti, a PlanetSport ima prava na sve utakmice uživo utorkom i sve utakmice uživo srijedom (osim jedne koju prvo odabire javna televizija). Prijenosi utakmica uživo započela su u kolovozu s posljednjom kvalifikacijskom rundom za UEFA Liga prvaka, a nastavljale su se s prijenosima grupne te knockout faze. U okviru ugovora, A1 je otkupio i prava na arhivske utakmice Lige prvaka, a osim arhive, nositelj je prava i za otprilike 200 sati dodatnog sadržaja Lige prvaka poput sažetaka, magazina i sl.[3]

Voditelj studijske emisije je Joško Jeličić uz stalnog gosta Stipu Pletikosu i tjednog gosta iz svijeta domaćeg nogometa.[4]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Miro Rosandić. 1. srpnja 2018. Startali PlanetSport programi Vipa i B.neta kojima će glavni sadržaj biti utakmice UEFA Lige prvaka. bug.hr. Bug.hr. Pristupljeno 6. studenoga 2018.
  2. Pitali smo A1 što se dogodilo i može li se raskinuti ugovor bez penala, PlanetSport također više neće biti dostupan, ali će Liga prvaka biti na Areni. direktno.hr. Direktno.hr. 19. ožujka 2021. Inačica izvorne stranice arhivirana 17. travnja 2021. Pristupljeno 1. travnja 2021.
  3. Na Vip i B.net TV-u počelo emitiranje PlanetSport programa na kojima će se uživo gledati Liga prvaka. gol.dnevnik.hr. Gol.hr. 1. srpnja 2018. Pristupljeno 6. studenoga 2018.
  4. Joško Jeličić od večeras u ulozi voditelja, preuzima Ligu prvaka na Planet Sportu. vecernji.hr. Večernji list. 21. kolovoza 2018. Pristupljeno 6. studenoga 2018.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]