Poduzetništvo

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Poduzetništvo je gospodarska aktivnost pojedinca ili skupine ljudi koji se koriste nekom idejom, u tu ideju ulažu svoj ili tuđi kapital i preuzimaju rizik,od čije prodaje ostvaruju dobit tj. profit. To je način gospodarskog djelovanja u kojem poduzetnik odlučuje što, kako i za koga stvoriti i na tržištu realizirazi ulazeći u poduzetnički pothvat na svoj trošak i rizik s ciljem stjecanja dobiti.

-Što proizvodit? Proizvodimo ono što kupci traže.

-Za koga proizvodit? Za krajnje potrošače.

-Kako proizvodit? Proizvodimo ručno ili mehanički. Naravno da je mehanički tj. automatsko brže i jednostavnije od ručnog. Danas neki proizvod koji smo nekad proizvodili sedam dana,automatski proizvedemo za dva sata.

Često se pojam poduzetništvo povezuje s upravljanjem malim poduzećima, ali mu neki autori proširuju važenje i na velike organizacije.

Bit poduzetništva je u nemiru, stalnom traženju novih ideja, maštovitosti u pronalaženju novih mogućnosti u poslovanju, pouzdanoj intuiciji i procjeni te vještini i borbenosti.

Poduzetnik je svaka osoba koja se koristi nekom idejom,preuzima sav rizik ,ulaže kapital i očekuje profit.

Uvjeti za razvoj poduzetništva[uredi VE | uredi]

Mentalna mapa[uredi VE | uredi]

Mentalna mapa - Poduzetništvo

Poveznice[uredi VE | uredi]

Poduzetnik


Economic template.svg Nedovršeni članak Poduzetništvo koji govori o ekonomiji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.