Popis epizoda Zvjezdanih staza: Discovery

Izvor: Wikipedija

Popis epizoda televizijske serije Zvjezdane staze: Discovery.

Glumačka postava[uredi | uredi kôd]

Prva sezona[uredi | uredi kôd]

Radnja je smještena 10 godina prije originalne serije Zvjezdanih staza, a prati vođu Klingonaca T'Kuvmu koji pokušava ujediniti dvadeset i četiri velike kuće Klingonaca, što vodi ka hladnom ratu između njegove rase i Ujedinjene Federacije Planeta. U tom sukobu zateći će se i posada broda USS Discovery.

Glavni likovi[uredi | uredi kôd]

Prateća postava[uredi | uredi kôd]

Popis epizoda[uredi | uredi kôd]

Epizoda # Naslov Redatelj Scenarist(i) Premijera Zvjezdani nadnevak
Prvo poglavlje
01"The Vulcan Hello"David SemelBryan Fuller, Alex Kurtzman24. rujna 2017.1207.3

Dok patrolira federacijskim prostorom, U.S.S. Shenzhou susreće objekt nepoznatog podrijetla, što stavlja prvu časnicu Michael Burnham pred dosad najveći test.

02"Battle at the Binary Stars"Adam KaneBryan Fuller24. rujna 2017.nepoznat

Licem u lice s Klingoncima, USS Shenzhou se priprema za rat, ako pregovori propadnu. Usred nemira, Burnham se prisjeća svog vulkanskog odgoja kao vodilje.

03"Context is for Kings"Akiva GoldsmanBryan Fuller, Gretchen J. Berg, Aaron Harberts1. listopada 2017.nepoznat

Michael Burnham se nađe na USS Discoveryju, gdje ubrzo shvaća da stvari nisu kakvima se čine, što uključuje i misterioznog kapetana Gabriela Lorcu.

04"The Butcher's Knife Cares Not for the Lamb's Cry"Olatunde OsunsanmiJesse Alexander, Aron Eli Coleite8. listopada 2017.nepoznat

Uz visoke uloge i napetost, Federacija ustraje u okončanju rata s Klingoncima. Burnham se uhodava u položaj na USS Discoveryju.

05"Choose Your Pain"Lee RoseGretchen J. Berg, Aaron Harberts, Kemp Powers15. listopada 2017.nepoznat

Tijekom misije Kapetana Lorcu otmu Klingonci. U zatvoru upoznaje tajnovita poručnika Asha Tylera i notornog galaktičkog kriminalca Harryja Mudda. Burnham je zabrinuta zbog posljedica koji pogon spora ima na dugoživca.

06"Lethe"Douglas AarniokoskiJoe Menosky, Ted Sullivan22. listopada 2017.nepoznat

Posada USS Discoveryja zanima se za najnoviju prinovu posadi, poručnika Tylera. Sarek traži Burnhaminu pomoć, dok tajne zakopane u prošlosti izlaze na vidjelo. Admiralica Katrina Cornwell preispituje Lorcin način rada.

07"Magic to Make the Sanest Man Go Mad"David M. BarrettAron Eli Coleite, Jesse Alexander29. listopada 2017.2136.8 – 2137.2

Posada se opušta na partyju, dok Harry Mudd aktivira vremensku petlju koja stalno iznova uništava brod i ubija posadu, kako bi doznao tajne pogona na spore i prodao ih Klingoncima.

08"Si Vis Pacem, Para Bellum"John S. ScottKirsten Beyer5. studenoga 2017.1308.9

USS Discovery odlazi na misiju velikih uloga, na planet Pahvo, kako bi otkrili tajne Klingonske tehnologije skrivanja.

09"Into The Forest I Go"Chris ByrneBo Yeon Kim, Erika Lippoldt12. studenoga 2017.nepoznat

Lorca krši Flotine zapovijedi, te pokušava razbiti tajne Klingonske tehnologije skrivanja, uništiti Klingonski Brod mrtvih te zajamčiti pobjedu za Federaciju.

Drugo poglavlje
10"Despite Yourself"Jonathan FrakesSean Cochran7. siječnja 2017.nepoznat

Lorca potajno dovodi Discovery u paralelni svemir, pri čemu brodski navigator, poručnik Stamets biva onesposobljen. Posada iz prve ruke iskusi zlobu, brutalnost i podlost Teranskog carstva dok se pretvaraju da pripadaju tom svemiru. Poručnik Tyler otkriva kako možda ne pati samo od PTSP-a, dok se prisjeća mučenja u Klingonskom zatvoru.

11"The Wolf Inside"TJ ScottLisa Randolph14. siječnja 2017.nepoznat

Burnham pokušava spasiti skupinu Teranskih pobunjenika koje pod zapovijedima mora uništiti, dok pokušava održati krinku da pripada tome svemiru. U međuvremenu, poručnika Tylera izjeda i uništava teror, i prijeti šansi da se Discovery vrati kući.

12"Vaulting Ambition"Hanelle M. CulpepperJordon Nardino21. siječnja 2017.nepoznat

Burnham odlazi na ISS Charon s posebnim "poklonom" za caricu. Na Discoveryju, Stamets je zatočen u micelijskoj mreži zajedno sa svojim Teranskim dvojnikom. Saru moli klingonku L'Rell da mu pomogne oko situacije s Tylerom.

13"What's Past Is Prologue"Olatunde OsunsanmiTed Sullivan28. siječnja 2017.1834.2

Lorca pokušava svrgnuti caricu, što potiče Burnham na brzu odluku da spasi ne samo sebe nego i USS Discovery.

14"The War Without, The War Within"David SolomonLisa Randolph4. veljače 2017.nepoznat

Natrag u svome svemiru, Michael Burnham i posada suočeni su s napretkom rata u njihovu odsustvu. Flota mora koristiti nekonvencionalne taktike i izvore kako bi pobijedila Klingonce.

15"Will You Take My Hand?"Akiva GoldsmanAkiva Goldsman & Gretchen J. Berg & Aaron Harberts12. veljače 2017.nepoznat

Teranska inačica kap. Georgiou vodi plan brzog okončanja rata s Klingoncima jednom zauvijek, dok posada pokušava razumjeti i nositi se s njenim ekscentritetom. Burnham se ponovno prisjeća poteškoća iz prošlosti.

Druga sezona[uredi | uredi kôd]

Treća sezona[uredi | uredi kôd]