Diferencijalna topologija: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nova stranica: Diferencijalna toplogija je grana matematike koja se bavi topologijom topoloških prostora opremljenih nekom vrstom diferencijalne strukture, npr. diferencijalnih mnogostrukosti, stra...
 
kat, iw
Redak 1: Redak 1:
Diferencijalna toplogija je grana matematike koja se bavi topologijom topoloških prostora opremljenih nekom vrstom diferencijalne strukture, npr. diferencijalnih mnogostrukosti, stratificiranih diferencijalnih mnogostrukosti, orbistrukosti i slično. Kao grana matematike nastala je u 50-tim godinama 20-tog stoljeća u radovima Stephena Smalea, Morrisa Hirscha i drugih.
'''Diferencijalna topologija''' je grana [[matematika|matematike]] koja se bavi [[topologija|topologijom]] topoloških prostora opremljenih nekom vrstom diferencijalne strukture, npr. diferencijalnih mnogostrukosti, stratificiranih diferencijalnih mnogostrukosti, orbistrukosti i slično. Kao grana matematike nastala je u 50-im godinama 20-og stoljeća u radovima Stephena Smalea, Morrisa Hirscha i drugih.
[[Kategorija:Topologija]]
[[Kategorija:Topologija]]

[[Kategorija:Matematika]]
[[bg:Диференциална топология]]
[[ca:Topologia diferencial]]
[[de:Differentialtopologie]]
[[en:Differential topology]]
[[es:Topología diferencial]]
[[fr:Topologie différentielle]]
[[it:Topologia differenziale]]
[[ja:微分位相幾何学]]
[[nl:Differentiaaltopologie]]
[[pt:Topologia diferencial]]
[[sk:Diferenciálna topológia]]
[[zh:微分拓扑]]

Inačica od 25. siječnja 2011. u 20:02

Diferencijalna topologija je grana matematike koja se bavi topologijom topoloških prostora opremljenih nekom vrstom diferencijalne strukture, npr. diferencijalnih mnogostrukosti, stratificiranih diferencijalnih mnogostrukosti, orbistrukosti i slično. Kao grana matematike nastala je u 50-im godinama 20-og stoljeća u radovima Stephena Smalea, Morrisa Hirscha i drugih.