Muškarac: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
m Uklonjena promjena suradnika Crna zaba, vraćeno na zadnju inačicu suradnika Addbot
Redak 4: Redak 4:


==Biologija==
==Biologija==

karlo rupnik rodjen u new yorku 1999.car je i svaki ponedjeljak nosi ponosnu majcu chula vista.ima predivnu kosu i macho imiđ.djevojke se ljepe na njega a tek o muskarcima da ne govorim.dosad je glumio u 7 filmova i svi su nagrađivani oscarima.trenutno ide u 7 razred osnovne skole i najveci uzor mu je gospodin pavle g. karlo je poznat po tome da nikad ne nosi majce dugih rukava cak ni po zimi.ima mnogo ljepih naziva koje su mu davali njeegovi obozavatelji neki od njih su chulla chulomir vistorius prezgodni i mnogi gdrugi.ukratko on je prezgodan i veliki je zavodnk.
Razlika između muškaraca i [[žena]] nastaje već pri [[oplodnja|oplodnji]]. Muškarci imaju par XY [[kromosom]]a (žene imaju XX). To kasnije vodi do muške anatomije. Najočitija posebnost je [[penis|muški spolni organ]]. Osim toga postoje i brojne druge razlike: [[brada]], dubok glas, šira ramena, viši rast, više [[mišić]]ne mase itd. Postoje [[bolest]]i koje imaju samo muškarci, poput raka [[prostata|prostate]].

==Zrelost==

U mnogim društvima vrijedi, da [[punoljetnost|punoljetnošću]] [[djeca|dječak]] postane muškarac. U nekim [[kultura]]ma postoje prigodni obredi. Sa spolom je povezana također uloga u [[obitelj]]i. Tim područjem bavi se [[sociologija]]. U prošlosti su muškarci uglavnom imali dominantnu ulogu.

==Unutarnje poveznice==

{{Commons|Man}}
* [[Čovjek]]
* [[Žena]]
* [[Obitelj]]

{{mrva-med}}


[[Kategorija:Čovjek]]
[[Kategorija:Čovjek]]

Inačica od 13. svibnja 2013. u 20:34

Michelangelo:David, ideal muškog tijela

Muškarac je odrasla osoba muškoga spola.

Biologija

Razlika između muškaraca i žena nastaje već pri oplodnji. Muškarci imaju par XY kromosoma (žene imaju XX). To kasnije vodi do muške anatomije. Najočitija posebnost je muški spolni organ. Osim toga postoje i brojne druge razlike: brada, dubok glas, šira ramena, viši rast, više mišićne mase itd. Postoje bolesti koje imaju samo muškarci, poput raka prostate.

Zrelost

U mnogim društvima vrijedi, da punoljetnošću dječak postane muškarac. U nekim kulturama postoje prigodni obredi. Sa spolom je povezana također uloga u obitelji. Tim područjem bavi se sociologija. U prošlosti su muškarci uglavnom imali dominantnu ulogu.

Unutarnje poveznice

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima stranicu o temi Muškarac
Nedovršeni članak Muškarac koji govori o medicini treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.