Marin Ivanović – Stoka: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Redak 42: Redak 42:


{{GLAVNIRASPORED:Ivanović, Marin (Stoka)}}
{{GLAVNIRASPORED:Ivanović, Marin (Stoka)}}
[[Kategorija:Hrvatski glazbenici]]
[[Kategorija:Hrvatski hip hop glazbenici]]
[[Kategorija:Hip hop glazbenici]]

Inačica od 13. lipnja 2013. u 15:50

Marin Ivanović - Stoka
Ime u rodnom listuMarin Ivanović
Poznat/a i kaoStoka
Rođen/a24. lipnja 1981.
Žanr/ovihip-hop, rep
Zanimanjeglazbenik, reper, televizijski voditelj
Instrumentvokal
Djelatno razdoblje1990-ih − danas
AngažmanNered&Stoka

Marin Ivanović (poznat kao Stoka, Zagreb, 24. lipnja 1981.) je hrvatski reper s Kvatrića. Popularnost je stekao u suradnji s zagrebačkim reperom Markom Lasićem Neredom kao duo pod nazivom Nered&Stoka.[1]

Kao tinejdžer, zaluđen Targetovim repanjem, odluči se i sam baviti repom te 18.11.1997 freestyla na Blackout radiu sa Baby Dooksom. Tada se upoznaje sa Neredom, te već godinu dana kasnije njih dvojica objavljuju hit Groblje fake wack MCja. Tada dobiju jedinstvenu priliku koja će im i promijeniti karijere - dobiju priliku da snime album, te ga snime u rekordnom roku - 2tjedna i ubrzo se prodalo čak 500 primjeraka, no međutim u Aquariusu dobiju zabranu promocije i spot za pjesmu Spremni za rat biva zabranjen. No međutim, Spremni za rat se definitivno ubraja među najtvrđe i najbolje hip hop albume Balkana.

Životopis

U Zagrebu odrasta i završava školu (gimnaziju), a ljubav prema rep glazbi otkriva već u ranoj dobi kada se s trinaest godina počinje baviti glazbom i pisanjem rima.[2]. U svojoj dosadašnjoj karijeri objavio je tri studijska albuma; Spremni za rat, Stole, Kravlje ludilo i Pogodi ko se beko .

Tijekom 2007. godine Stoka je proveo šest mjeseci u komuni za odvikavanje od kokaina, gdje je upisao tečaj za kuhara.[3].

U 2008. godini pobjednik je bosanske inačice reality showa Big Brother, nazvanog "Big Mama House". Show je trajao 9 tjedana, Stoka je kao pobjednik dobio nagradu od 50.000 konvertibilnih maraka (25 tisuća eura)[4].

Marin Ivanović početkom 2010. godine nanovo odlazi u komunu na liječenje. Prema riječima njegovog prijatelja Marka Lasića, Stoka se u komunu vratio radi velikog pritiska na njegov život u posljednje vrijeme[5].

Izvori

Nedovršeni članak Marin Ivanović – Stoka koji govori o hrvatskom glazbeniku treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.