Ihtiostega: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m Ichthyostega premješteno na Ihtiostega: riječi koje počinju sa ichty... u hrvatskom se tako pišu
prilagodba promjeni imena
Redak 1: Redak 1:
{{taks+}}
{{taks+}}
'''Ichthyostega''' je [[gmaz]] koji se pojavio prije 360 000 000 godina. Bio je dugačak jedan metar. [[Nosnice]] su mu iznad gubice, što znači da može disati na kopnu. Nad [[rep]]om mu se izdiže [[peraja]] zbog koje i dalje pomalo nalikuje na [[riba|ribu]], a tom izgledu doprinose i sitne ljuske na [[trbuh]]u. Živio je u [[bara]]ma i [[tekućica]]ma, te je [[izumiranje|izumrla]] životinja.
'''Ihtiostega''', ([[grčki jezik|grčki]] ''Ichthyostega'') je [[gmaz]] koji se pojavio prije 360 000 000 godina. Bio je dugačak jedan metar. [[Nosnice]] su mu iznad gubice, što znači da može disati na kopnu. Nad [[rep]]om mu se izdiže [[peraja]] zbog koje i dalje pomalo nalikuje na [[riba|ribu]], a tom izgledu doprinose i sitne ljuske na [[trbuh]]u. Živio je u [[bara]]ma i [[tekućica]]ma, te je [[izumiranje|izumrla]] životinja.


{{stub-život}} [[Kategorija:Gmazovi]]
{{stub-život}} [[Kategorija:Gmazovi]]

Inačica od 1. studenoga 2006. u 11:06

Ovaj okvir treba zamijeniti predloškom {{Taksokvir}} (Primjeri uporabe predloška).

Ihtiostega, (grčki Ichthyostega) je gmaz koji se pojavio prije 360 000 000 godina. Bio je dugačak jedan metar. Nosnice su mu iznad gubice, što znači da može disati na kopnu. Nad repom mu se izdiže peraja zbog koje i dalje pomalo nalikuje na ribu, a tom izgledu doprinose i sitne ljuske na trbuhu. Živio je u barama i tekućicama, te je izumrla životinja.

Predložak:Stub-život