Međunarodni rukometni savez: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Addbot (razgovor | doprinosi)
m Bot: brisanje 25 međuwiki poveznica premještenih u stranicu d:q651333 na Wikidati
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
'''Međunarodni rukometni savez''' (en.: ''International Handball Federation'', ''IHF''), krovna organizacija [[rukomet]]a i [[rukomet na pijesku|rukometa na pijesku]]. Ima 163 nacionalna saveza među kojima je i [[Hrvatski rukometni savez|Hrvatski]]. Službeni jezici organizacije su [[engleski]], [[francuski]] i [[njemački]], a sjedište je u [[Basel]]u u [[Švicarska|Švicarskoj]]. IHF je utemeljen [[11. srpnja]] [[1946.]] Trenutačni predsjednik IHF je Egipćanin [[Hassan Moustafa]]. IHF organizira svjetska seniorska, juniorska i kadetska prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji, svjetsko klupsko prvenstvo i olimpijski turnir u objema konkurencijama.
'''Međunarodni rukometni savez''' ([[engleski jezik|eng.]] ''International Handball Federation'', '''IHF''') je krovna organizacija [[rukomet]]a i [[rukomet na pijesku|rukometa na pijesku]].
Ima 163 nacionalna saveza među kojima je i [[Hrvatski rukometni savez]]. Službeni jezici organizacije su [[engleski]], [[francuski]] i [[njemački]], a sjedište je u [[Basel]]u u [[Švicarska|Švicarskoj]]. IHF je utemeljen [[11. srpnja]] [[1946.]] Trenutačni predsjednik IHF je Egipćanin [[Hassan Moustafa]]. IHF organizira svjetska seniorska, juniorska i kadetska prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji, svjetsko klupsko prvenstvo i olimpijski turnir u objema konkurencijama.


== Vanjske poveznice ==
== Vanjske poveznice ==


* [http://www.ihf.info/ www.IHF.info Službena stranica]
* [http://www.ihf.info/ Službena stranica]


{{mrva-ruk}}
[[Kategorija:Rukomet]]
[[Kategorija:Rukomet]]

Inačica od 16. siječnja 2014. u 19:40

Međunarodni rukometni savez (eng. International Handball Federation, IHF) je krovna organizacija rukometa i rukometa na pijesku.

Ima 163 nacionalna saveza među kojima je i Hrvatski rukometni savez. Službeni jezici organizacije su engleski, francuski i njemački, a sjedište je u Baselu u Švicarskoj. IHF je utemeljen 11. srpnja 1946. Trenutačni predsjednik IHF je Egipćanin Hassan Moustafa. IHF organizira svjetska seniorska, juniorska i kadetska prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji, svjetsko klupsko prvenstvo i olimpijski turnir u objema konkurencijama.

Vanjske poveznice

Nedovršeni članak Međunarodni rukometni savez koji govori o rukometu treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.