Razgovor sa suradnikom:BlackArrow

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Arhiv

Arhiva razgovora


Iđe li kako...[uredi]

...okolo izvora?Face-grin.svg--MaGaporuči mi 19:57, 12. veljače 2016. (CET)

Vidin ja, iđe tebe to okolo izvora... Baj d vej, ko ne bi pisa kad je na vrvu stranice? Nako, dok otran do dna - izgubin volju za ičin, a kamoli pisanjen.Face-grin.svg--MaGaporuči mi 20:09, 12. veljače 2016. (CET)

Vandal[uredi]

fala, bliokiran je. --Zeljko (razgovor) 23:20, 25. veljače 2016. (CET)


e-pošta[uredi]

Bok Black Arrowe! Htjedoh te upravo kontaktirati mailom, a kad ono – toga kod tebe nema, šmrc... Emoticon Face Frown GE.png Javi mi ako uskoro dodaš kakvu Wiki-mail-adresu na svoju stranicu, odnosno u postavke svojega suradničkoga računa. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 02:51, 26. veljače 2016. (CET)

Re: Prepisivanje[uredi]

Mislim da se u ovoj prvoj stvari nismo razumjeli. Maestro je napisao 'spomenuti je projekt "narastao" zahvaljujući i besramnom kopiranju sadržaja i članaka s Wikipedije na hrvatskome jeziku'[1] Govorio je općenito o kopiranju, nije spomenuo Seiyju niti bilo koga, niti su Seiyini stavovi bitni za moje pitanje. "Poziva na kopiranje, a isto to radi" - ne znam što Seiya radi, niti govorim o njemu, već me čudi takav generalizirani stav: kopiranje je "besramno" (ali ne svako, naravno).

"Isto tako, do kad će članci biti obilježeni posvojnim pridjevom? Last time I checked, ovo je javno dobro" Koji članci, kojim pridjevom? Inače, Wikipedija nije javno dobro (v. definiciju u članku) - bez razumijevanja ove činjenice naravno da moj komentar djeluje nesuvislo, baš kao što djelovao je nesuvislo i MaGi. Koliko vas dvojica imate zajedno staža, a ispada kao da prvi put čujete za CC-BY-SA? CC-BY-SA isključuje "javno dobro". A ja, kad vam ukažem na propuste i rupe u znanju - prijateljski, činjenično, ne napadajući bilo koga - onda sam "trol"?

"Nadalje, kad suradnik u doprinosima odavno nema one u glavnom imenskom prostoru, kako ga se onda shvatiti? Kao nekoga ko doprinosi?" Je li ovo komentar na moj napis i prateću pritužbu vezano za izbor IČ? Nema me se što "shvatiti": pametan čovjek cijeni poruku po sadržaju, a ne po donositelju. Ako ciljaš na moju pritužbu na MaGino ophođenje, znači li to da su, zato što po nečijem sudu nemam dovoljno uređivanja u GIP, primjedbe o "bunici" i "trabunjanju" prihvatljivi stil ophođenja? Molim te, koji je točno tvoj stav o ovome? GregorB (razgovor) 13:45, 26. veljače 2016. (CET)

Moram potvrditi da sam veći dio tvog početnog komentara potpuno pogrešno interpretirao, pa ni moj odgovor nije mogao biti puno bolji. Bio sam shvatio da se meni predbacuje trolanje (ne bi bilo prvi put, a sigurno ne ni posljednji) i nedostatak doprinosa u GIP-u (također). Nigdje u svom napisu nisi naveo o kome govoriš - kako da znam da se radi o Seiyi?
"I nemoj pokušavati izvrćati, znan da razumiš što time mislin reći. " Zaista ne razumijem što sam to pokušavao "izvrćati" i što želiš reći tim komentarom. Molim te budi malo određeniji, vidim da se ne razumijemo. Također molim da se obrati pažnja WP:PDN i ne ide s ishitrenim optužbama za namjerno iskrivljavanje.
U kopiranju nema apsolutno ništa nečasno ako se kopira s druge wiki i navede izvor.
Na kraju: koga sam to uvrijedio i kako? GregorB (razgovor) 16:14, 26. veljače 2016. (CET)
Ma Seiya nije u pravu, barem to mislim da je jasno i to sam odmah na početku rekao. Ali opet - kad kažeš da je kopiranje nečasno - upadamo u isti paradoks od kojega smo krenuli: ako kopiranje jest nečasno, onda Seiya mora barem djelomično biti u pravu kad se buni - jer kako rezultat nečasnog djela može biti nominacija za IČ? Zašto potičemo (ili uopće dopuštamo) nečasno ponašanje?
"Pametan čovjek cijeni poruku po sadržaju, a ne po donositelju" - to ne implicira ništa, osim eventualno ako se pretpostavi loša namjera (a nije je bilo). Kad želim nešto reći, direktno to kažem. Meni svi komentari imaju istu težinu - barem oni čiju vrijednost mogu sam procijeniti. Ako je klošar u pravu - u pravu je; ako je akademik u krivu, to što je akademik ne pomaže ni najmanje.
Eto, mislim da je sve rečeno. GregorB (razgovor) 18:31, 26. veljače 2016. (CET)

Nema zbrke[uredi]

[2] Može se riješiti na dva načina (treći - revertanje ne smatram rješenjem). Izaberi:

  • Prvo rješenje je "zakrpa" (ali se može tolerirati, jer ionako suradnici kopiraju predložak, a naziv parametra je "umjetnička slobooda", isto kao "xyz" ili "asdf") - preraditi predložak da parametar i dalje bude "predhodnik" a da se pokazuje ispravno "prethodnik". Za to je dovoljno samo red {{{Prethodnik|nema}}} vratiti na {{{Predhodnik|nema}}}.
  • Drugo je rješenje ostaviti izmjenu kao si napravio, ali da bot prođe sve članke u kojima se rabi predložak i promijeni "predhodnik" u "prethodnik".

Prvo možeš i ti uraditi, a drugo... zamoli nekog suradnika s botom, ili, ako želiš biti bot... Smiley.svg

UBR, kod uređivanje predložaka ispod polja sažetka nalazi se dodatno polje "Vidi stranicu s ovim predloškom" (pronađeš neku/nekoliko iz "što vodi ovamo") čime se provjerava djelovanje izmjene (bar za ovakve jednostavne predloške).  • Bonč (razgovor) • Don't panic! •  01:20, 2. ožujka 2016. (CET)

[3] Prvo rješenje, iako je zakrpa, nije pogrešno. Nisam mislio da ti upošljavaš bota, već da otvoriš "što vodi ovamo" i ispravljaš jedan po jedan članak... tako radi bot :P
Da skratim priču, "krpim" i tražim bota.  • Bonč (razgovor) • Nothing is so smiple that it can't get screwed up. •  01:04, 3. ožujka 2016. (CET)

Oprosti što se miješam, ali budući da radim tehničke stvari na drugim wikijima (većinom bs. i sr.), mogao bi se koristiti uvjetni izraz #if za ovakve slučajeve (s obzirom na to da ovaj wiki ne koristi modul za infookvire). Ovo bi omogućilo da stari neispravni parametar Predhodnik prikazuje "Prethodnik", te da novi članci napisani s novim parametrom Prethodnik ispravno ga prikazuju umjesto "nema". Ovime se ne gube stari podaci, a novi parametar se može koristiti. Kad se sve izmijeni botom, promijeniti kȏd da dozvoli samo Prethodnik i stvar je riješena. Ako je problem "kako", promijenit ću ja kȏd :). —Srdjan m (razgovor) 14:04, 3. ožujka 2016. (CET)

Ignoriraj gornje, zamijenio je MaGa botom. Možda ubuduće bude korisno ako se dogodi nešto slično, a ne bude bota pri ruci (malo vjerojatno, ali eto, nek stoji). —Srdjan m (razgovor) 17:30, 3. ožujka 2016. (CET)

Dvostruka preusmjeravanja[uredi]

Hvala na poruci i savjetu :)! --Ingenium 7 (razgovor) 21:34, 2. ožujka 2016. (CET)

Elegantno[uredi]

[4] Napisao sam ti kilometar poruke o mogućim rješenjima, prije no što mi je naišao trenutak inspiracije Face-grin.svg

 • Bonč (razgovor) • COMPLAINTS > NUL •  03:17, 13. ožujka 2016. (CET)

Neprikazivanje[uredi]

Rekao si mi da pazim, a nisam pazio. Snimao sam napamet na jednom članku računajući da je sve ostalo u redu. Svaki put - nova manjkavost. Koju vidjeh tek kad sam već snimio. Antun2016 (razgovor) 23:17, 13. ožujka 2016. (CET)

Odg.: Novi predložak[uredi]

[5] Postoji ti posebna stranica za oto, stranice siročad Posebno:Siročad. Mogli bismo podsjetiti suradnike na Kafiću. Kubura (razgovor) 03:33, 17. ožujka 2016. (CET)

[6] Ne triba posebni pridložak. Samo poć na tu posebnu stranicu i onda otu siročad povezat s kojin člankon. Kubura (razgovor) 05:17, 19. ožujka 2016. (CET)

Medina kapula[uredi]

Mislio sam na ovaj predložak: Kubura (razgovor) 07:21, 6. travnja 2016. (CEST)
{{upozorenje-manje poznato bilje}}

Emoji u1f331.svg    Molimo pročitajte kojih se temeljnih pravila kod branja i pripravljanja manje poznatih biljaka treba pridržavati i upozorenje o korištenju Wikipedije na vlastitu odgovornost.
Ne berite i ne konzumirajte samoniklo bilje bez savjeta stručnjaka i ne provodite liječenje bez konzultiranja liječnika!

[7] Nemam ništa protiv da se tekst upozorenja ostavi crvenom kulurom, samo bi to onda nadahnulo naše pustolovne umjetnički raspoložene suradnike pa bi nam uskoro osvanuli brojni šareni tekstovi. U svakom slučaju preporučio bih ti ostaviti tekst upozorenja nekako dodatno označen (podebljano, podcrtano, pa i crveno), zbog onih što pročitaju dio rečenice gdje piše "jestivo je..." a ne pročitaju do kraja gdje piše "nije jestivo" "otrovno" i t.d. A onaj predložak za ono jestivo samoniklo bilje neka stoji. Kubura (razgovor) 03:10, 7. travnja 2016. (CEST)

Smrčci[uredi]

dobro je. Smrčak je rod, smrčci su samo množina. --Zeljko (razgovor) 19:42, 10. travnja 2016. (CEST)

Malo si požurija s Đokovićen.--MaGaporuči mi 19:47, 10. travnja 2016. (CEST)

Nema potrebe gledati "okolo", hrvatski jezik jasno razlikuje ta dva pridjeva, tako da....--MaGaporuči mi 17:10, 11. travnja 2016. (CEST)

Ja i ti smo tu nebitni, jedino je pravopis mjerodavan. Moreš ti, a mogu i ja, nije mi problem.--MaGaporuči mi 17:30, 11. travnja 2016. (CEST)

A jesi brz, ka strila nebeska.Face-grin.svg--MaGaporuči mi 17:33, 11. travnja 2016. (CEST)

Postavke[uredi]

Može li se to srediti u postavkama? Stijenor NGC (razgovor) 19:47, 13. travnja 2016. (CEST)

Datum rođenja[uredi]

[8] Da, u principu si u pravu... Ali osoba ima pravo zahtijevati uklanjanje, te sam postupio po smjernici. Možeš vidjeti njenu SZR.  • Bonč (razgovor) • Don't panic! •  19:37, 16. travnja 2016. (CEST)

[9] Jasno mi je što želiš reći. A tvoja posljednja rečenica izražava suštinu.  • Bonč (razgovor) • Da sam normalan, poludio bih. •  01:11, 17. travnja 2016. (CEST)

Re: Otoci[uredi]

Bok BlackArrowe! Gledao sam ovo i malčice guglao pa nađoh ovo: pretpostavljam da je baš zbog toga Aradic-es dodao Čile u naslov članka. U tom slučaju fali samo razdvojbena stranica. Face-badtooth.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 01:00, 11. svibnja 2016. (CEST)

Mislim da si u pravu. U tom nam slučaju zapravo treba razdvojbena stranica za "Sveta Klara": svetica kao glavno značenje, a ostali pod "Sveta Klara (razdvojba)". I naziv članka "Otok Svete Klare (Čile)" trebalo bi premjestiti pod "Sveta Klara (otok, Čile)" jer ima bar još jedan prethodno spomenuti ["Sveta Klara (otok, San Sebastian)]. Nisam provjeravao ima li možda kakvih suvišnih preusmjeravanja... uživaj! Face-grin.svg Maestro Ivanković 01:26, 11. svibnja 2016. (CEST)
Ima i u Brazilu otok s istin imenon.--Anto (razgovor) 12:55, 12. svibnja 2016. (CEST)

Odg.: Carstva[uredi]

[10] Vjerojatno je nekima bio službeni naziv, drugima nije i onda tu ima smisla veliko i malo slovo. Po meni je još najveće pitanje izbor riječi "carstvo". Nije svima bio car na čelu, nego kralj, sultan, neke su bile čak i republike. Stoga bismo morali pronaći neku bolju riječ od "carstvo", a time bismo istovremeno riješili pitanje velikih slova, jer bismo sve prozvali opisnim (recimo "portugalske kolonije" i slično), a ne službenim pojmom. Nije ni svaki udaljeni posjed bio kolonija; ne znam po kojem su kriteriju upali Turci. Nedostajedu Latvijci kao dio Poljske-Litve, jer je njihov knez isto imao neke kolonijalne posjede u Karibima i mislim u Gambiji. SAD nije baš imala klasične kolonije, a ni Rusija mi nekako ne spada ondje. Kubura (razgovor) 05:09, 12. svibnja 2016. (CEST)

Departmani u Urugvaju[uredi]

Pozdrav. Prve članci su bili napisani po principu Departman XY, pa sam ih i ja počeo tako pisati. U početku sam u nekim tekstovima pisao XY (departman), ali sam poslije promijenio na drugi način. Nisam znao kako je ispravno; ako nije možemo prebaciti na pravilno. --Ingenium 7 (razgovor) 15:27, 13. svibnja 2016. (CEST)

Bok BlackArrowe! Nemam ništa protiv da ti i Ingenium7 napravite i ispravite što i kako treba. Ako sam dobro shvatio, ti bi da ja preimenujem, odnosno bez preusmjeravanja premjestim sve članke iz kategorije "Departmani Urugvaja", a vi da odradite ispravke? No, pitam se što vas obojicu priječi da i premještanja odradite sami? Face-wink.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 18:35, 13. svibnja 2016. (CEST)
Nije mi problem premještati, no budući da se prilikom premještanja članka pod novi naziv bez preusmjeravanja automatski brišu suvišni (pogrešni) naslovi, mislio sam da je kakav tehnički problem posrijedi. Ajde probaj s nekim člankom pa vidi kako će biti: ako ti ne uspije, odradit ću ja premještanja... Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 20:22, 13. svibnja 2016. (CEST)
Bogme ćeš/ćete se naradit s premještanjem i ispravljanjem ako misliš da bi npr. zasad ostavljeno preusmjeravanje "Departman Treinta y Tres" kasnije brisali kao nepotrebno: jer da bi se – ako bi se – brisalo, treba "očistiti" sve što vodi na svaku stranicu s preusmjeravanjem. I tako za svaki premješteni naslov ... Face-badtooth.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 20:56, 13. svibnja 2016. (CEST)

Je li to ista zgrada[uredi]

[11] Molim te pročitaj ovaj članak i poveznice u njemu te zakomentirani dio. Radi li se o istoj zgradi? Kubura (razgovor) 05:53, 16. svibnja 2016. (CEST)

Ako na Zajedničkon poslužiteju pripoznaš sliku zgrade s te adrese, bis li ju postavia u članak, ako si od voje iskat? Ako nisi, nima veze, sve isto hvala ti lipa. Kubura (razgovor) 04:23, 17. svibnja 2016. (CEST)

[12] Virojatno je pod "Zadar". Možda je i pod palače u Hrvatskoj ili tako nešto. Nije bilo jednom da fotografija s jedne lokacije bude pripisana drugoj lokaciji. Kubura (razgovor) 04:12, 18. svibnja 2016. (CEST)

Uklanjanje slike[uredi]

Bok! Vi ste uklonili sliku mog članka "Bosna (Thompsonova Pjesma) i htjeo sam vas pitati kakvu drugu bi mogao staviti. Jeli može biti jedna s koncerta ili tako neka slična? Face-smile.svg Pozdrav, Mateo Katana 17:01, 25. svibnja 2016. (CEST)

Sve me boli[uredi]

[13] Kad me boli glava zbog previše gledanja Wikipedije - imam bolove; kad patim od wikiholizma - imam boli Face-wink.svg -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  01:29, 7. lipnja 2016. (CEST)

Živio! Ako te više ne boli, trebalo bi cijeli članak gramatički ujednačiti. Meni sad već pomalo "ispadaju oči", pa slobodno dovrši ako te volja. Ja odoh na spavanje... Face-badtooth.svg Laku noć, Maestro Ivanković 02:14, 7. lipnja 2016. (CEST)
[14] Imam ja bolji komentar (samo za prijatelje): "Boli me glava" - "I zub boli kad je šupalj" Face-espiegle.svg Kad sam bio mlađi i slušao turbo-folk, i ja sam kao i ti mislio da je samo jedan rod, ženski. A onda su mi rekli: vidi množinu i znat ćeš. A dobar ophoditelj provjeri i SZR Razgovor:Bol (osjećaj) Face-wink.svg  • Bonč (razgovor) • Quod licet Iovi, non licet bovi. •  11:36, 7. lipnja 2016. (CEST)

Bruno Bušić[uredi]

Bok, vidim uklonio si Nedostaje izvor [15] iz članka. Ja sam ga postavio dok se ne pronađe u kojem je to tekstu iz 1975. godine Bušić napisao navedene citate jer u izvoru nije navedeno.--Rovoobo Razgovor 14:24, 29. lipnja 2016. (CEST)

Postoji tvrdnja novinara i književnika Ante Matića da je to Bušić rekao a još se nije pojavilo u kojemu je to tekstu iz 1975. godine Bušić napisao. Izbacio sam taj dio o tekstu iz 1975. godine a ako se pojavi lako će se ubaciti.--Rovoobo Razgovor 08:50, 1. srpnja 2016. (CEST)

Meni izgleda bolje ovako jer se uz njega vezuju ti citati, nešto za što nema dokaza osim tvrdnje jednoga čovjeka. Navedeni su citati, uz to i nemogućnost saznanja o kojem se tekstu radi te kako neki izvori negiraju vjerodostojnost tih citata a ima i bilješka povjesničara Anđelka Mijatovića koji je istraživao Bušićev život i djela. Ako je to Bušić napisao negdje, u nekom tekstu 1975. godine, do sada bi to već izašlo. Mijatović kaže kako toga apokrifnog navoda nema u Bušićevim tekstovima, u nijednom izvorniku te navodi i ono što mu je novinar i književnik Matić rekao 2009. godine: ...1975. godine u Njemačkoj kada je Matićevoj punici, koja je razvlačila tijesto za zeljanicu, Bušić objašnjavao kako će doći do oslobođenja Hrvatske. Tada je, prema Matićevim tvrdnjama, Bruno Bušić izgovorio citiranu rečenicu. Znači nije ni tekst već je navodno to izgovorio i tome je sada svjedok novinar i književnik Matić. Ne znam, možda treba potražiti savjet od nekoga moderatora?--Rovoobo Razgovor 10:39, 2. srpnja 2016. (CEST)

Stavio sam ono što si prvotno predložio {{pojasniti|pronaći koji tekst}}. Pogledaj sada. [16]--Rovoobo Razgovor 11:59, 5. srpnja 2016. (CEST)

Odgovor glede savjeta[uredi]

Bok BlackArrowe,

glede tvoga savjeta, zahvaljujem. Pokušavam se toga pridržavati u svom radu, osobito ovdje na wikipediji. Naime, moje istraživanje bilo je isključivo tehničke naravi, kao što sam u rujnu napisao u wikipedijinom kafiću, isto se može pogledati i na drugim primjerima, a kako nikoga nisam imenovao, držim da svojim doprinosom raspravi o brojaču započetih stranica suradnika nisam omalovažio bilo kojeg suradnika ili suradnicu. U odgovoru suradnici pokušao sam svoje dosadašnje spoznaje o tom automatiziranom brojaču što neutralnije sročiti, osobito navodeći šparoge, što je suradnica mogla provjeriti i utvrditi da nije bila riječ o bilo kakvom suradničkom testiranju u GIP-u ili bilo čemu drugom. Ono što sam uspio saznati je ovo, ako kojim slučajem, primjera radi, suradnik stvori stranicu koja je poslije pobrisana, te ako se nakon toga stvori stranica pod istim naslovom (prethodno pobrisanim), automatizirani brojač označit će je kao (Deleted) u popisu stvorenih članaka, ispisat će se i broj takvih stranica, te će isti broj biti uključen u ukupni popis i zbrojidbu. To je praktično sve što sam napisao u odgovoru. Pokušao sam u kafiću upozoriti na taj tehnički detalj, pokušao sam ukazati na to i našem dežurnom tehničaru, tako sam pokušao navesti primjer i suradnici, sve bez neke posebne namjere da se ikoga, bilo koga omalovaži ili da se ičiji, bilo čiji doprinosi omalovažavaju. Cijenim doprinose i u pobrisanom članku, ali to ne mijenja činjenicu da su pobrisani te se ne mogu uračunavati u nekim slučajima kao da su i dalje "postojeći". Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 13,53; 6. listopada 2016. (SEV)

O budućoj isprici[uredi]

Poštovani, vaša uređivanja u zadnje vrijeme su korektna. Ovaj projekt je nesavršen. Ako jedno neuspjelo glasanje povuče neke dobre promjene, ispričat ću se iako je ono što sam napisao na glasovanju bilo istina u trenutku kad sam to pisao i još uvijek je istina. Ali ako s vremenom to postane neistina, bit će to za dobro projekta. Ako je suditi po vašim svojedobnim uređivanjima koja su ukazivala na nestrpljivost čekanje na boljitak projekta će vam teško pasti, ali ako je moguća nestrpljivost u međuvremenu nestala, dočekat ćemo zajedno oboje, boljitak projekta i moju ispriku baziranu na konkretnim činjenicama (što je sad samo pretpostavka o budućnosti) . SpeedyGonsales 22:05, 6. listopada 2016. (CEST)

Meg Ryan, You've got mail. Smiley.svg SpeedyGonsales 00:16, 7. listopada 2016. (CEST)

Predložak[uredi]

Slobodno presloži. --Ex13 (razgovor) 22:01, 19. listopada 2016. (CEST)

Torchwood[uredi]

Pozdrav, možeš li mi molim te objasniti razlog brisanja mojih izmjena na Torchwood (razdvojba), i zašto u razdvojbi nema linka koji vodi na članak o seriji? --Ivi104 (razgovor) 19:11, 26. listopada 2016. (CEST)

Đava odnija prišu.--MaGaporuči mi 12:17, 31. listopada 2016. (CET)

Re: Predlošci[uredi]

[17] Bok, nadovezao bih se na ovo: primijetio sam da imamo 665 stranica (neke su datumi i godine, neke ne) koje navode bar jedan izvor, ali nemaju == Izvori == ni {{izvori}}. Mislio sam to sve riješiti AutoWikiBrowserom, ali ne znam koja je procedura (ne želim zatrpati Nedavne sa 665 stranica u malo vremena (i zaraditi blok)). Podnio sam zahtjev za botom još prije, ali mi nije odobren... Kako da to riješim? --Ivi104 (razgovor) 22:04, 7. studenog 2016. (CET)

re:mrva[uredi]

Pardon, u nekim člancima sam vidio mrvu na vrhu. Dvanaesti Igrač 20:48, 14. studenog 2016. (CET)

Iđe li kako, CrnaStrilo (nebeska Face-grin.svg)?--MaGaporuči mi 18:15, 22. studenog 2016. (CET)

Vidin, vidin... Braniš jezero do zadnje kapi krvi.Face-grin.svg--MaGaporuči mi 18:26, 22. studenog 2016. (CET)

Moga si Pulića pustit uru...--MaGaporuči mi 18:30, 22. studenog 2016. (CET)

Ovaj odlomak pokušavam razumit, ali mi ne ide...--MaGaporuči mi 12:20, 12. veljače 2017. (CET)

Sadržaj.--MaGaporuči mi 08:14, 13. veljače 2017. (CET)

[18]Bog te živija 100 godina.Face-grin.svg--MaGaporuči mi 17:36, 20. ožujka 2017. (CET)

Jesi li šta propustija - ne'am pojma. Možda Ligu prvaka? Kad nema automatike - preostane ručni rad.Face-grin.svg--MaGaporuči mi 16:58, 4. travnja 2017. (CEST)

Znam ja šta tebe muči, kopačke su o klinu, zato iđe ručni rad.--MaGaporuči mi 18:24, 4. travnja 2017. (CEST)

Morat ćeš se naviknut.Face-grin.svg--MaGaporuči mi 19:13, 4. travnja 2017. (CEST)

Daj, nemoj me.... A šta bi tribali, plakat i revat ka tovari?Smiley lol.gif--MaGaporuči mi 19:20, 4. travnja 2017. (CEST)

Sve ok, kaza bi jedan političar: Iđemo dalje. Najgore se sekirat.--MaGaporuči mi 19:36, 4. travnja 2017. (CEST)

Re: Sažetak prilikom uklanjanja[uredi]

[19] Riješeno, hvala! Lijep pozdrav! --Ivi104 (razgovor) 16:01, 14. travnja 2017. (CEST)

Biljke[uredi]

Fala lipa. vel pozz --Zeljko (razgovor) 23:45, 13. svibnja 2017. (CEST)

Nije precizirana koja vrsta, stoji samo ime roda, pa napravičemo i to. --Zeljko (razgovor) 23:49, 13. svibnja 2017. (CEST)

HVS - pomoć[uredi]

Pozdrav. Vidim da ste uređivali Hrvatski veslački savez. Ja tu stranicu već godinu dana ne mogu uređivati (niti s računom niti bez računa). O tome sam obavijestio i administratora Vodomara između ostalih, ali i dalje ništa. Razlog nejasan. Ja sam sve promjene ubacio u sadašnji članak i source spremio u priloženi .txt file. Sve što trebate učiniti je copy/paste preko starog članka. Molim vašu pomoć jer sam vidio da ste zadnji uređivali tu stranicu, da ne propadne moje uloženo vrijeme. Unaprijed zahvaljujem. http://www.filedropper.com/hvs_1 213.149.62.88 17:00, 10. rujna 2017. (CEST)

Nema te k'o nekad Faksa.Face-grin.svg--MaGaporuči mi 19:40, 20. studenoga 2017. (CET)

Glavna stranica[uredi]

Hvala ti na poruci. Moj prijedlog je da podijelimo posao i da svatko ima neko zaduženje, ili dvojica jedno zaduženje. Trenutno je takva situacija da dvoje-troje radi skoro sve na wikipediji, a ostali nešto svoje i nisu solidarni. Mnogi administratori nisu aktivni i pate oni koji su aktivni. Velik teret je na malom broju ljudi, a ostali nisu tu. Jako teško se na nekoga osloniti. Kada se počne neka akcija, ne može se naći dva-tri suradnika, a kamoli više. Nismo složni, svatko radi za sebe, nema pravog timskog rada, čudo je da i ovako funkcionira, kada je organizacija jako slaba i svodi se na induvidualni trud.--Fraxinus (razgovor) 21:25, 23. studenoga 2017. (CET)

Članak je bio adekvatne dužine, ali onda je netko obrisao velik broj vijesti i premijestio ih u arhivu i sad nije više prikladne dužine u odnosu na vijesti. Slažem se, da treba biti 5 vijesti, ali nedavno je dugo vremena bilo po 8-9 vijesti pa su i izabrani članci bili duži.--Fraxinus (razgovor) 21:27, 23. studenoga 2017. (CET)

Naravno da bi Glavna stranica, trebala ličiti na nešto. Bit će bolje ubuduće.--Fraxinus (razgovor) 21:43, 25. studenoga 2017. (CET)

Uvod članka o generalu Slobodanu Praljku[uredi]

Bok, BlackArrowe,

glede ovoga — svaka drugostupanjska presuda na koju više nema prava žalbe, automatski je pravomoćna.

U članku je prije današnjega dana stajala nepravomoćna prvostupanjska. Bez obzira na sve ostale činjenice i istinu koja se može napisati i u članku o životopisu generala Slobodana Praljka, te i u drugim člancima koji su povezani s temom, činjenica je da je pravomoćno osuđen. Stoga taj podatak nije trebalo uklanjati iz članka, ni u slučaju da je, eto, toliko visoko u članku. Uvod (zaglavlje) članka ne može isključivo sadržavati samo rudimentalne (osnovne) podatke o životopisu.

Još je i ublaženo u odnosu na formulaciju kakva je bila o nepravomoćnoj presudi. Stanje članka prije 29. studenoga 2017. godine.

Također, ne valja mijenjati crtu odnosno crticu kad je već jednom postavljena kako je postavljena. Pravopis IHJJ nije jedini i isključivo vrijedeći pravopis, a nije ni definirani pravopis na hr.wiki. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,04; 29. studenoga 2017. (SEV)

Bok, BlackArrowe,
ne bih se složio da zaglavlje treba biti jedva jedna proširena rečenica. Zaglavlje bi zapravo trebalo biti minijaturni sažetak članka. U člancima koji su tematski vezani uz neki opći pojam, smatra se da zaglavlje treba biti samo po sebi dovoljno da ga se iskopira u sažetak za glavnu stranicu. Ne moraš mi vjerovati na riječ, potraži prethodne rasprave suradnika koji su uređivali Glavnu stranicu. Kako bilo, u velikoj većini članaka u zaglavlju se nalazi istaknuto ono što je za neki životopis bitno. Ukoliko je dosad stajalo za nepravomoćnu prvostupanjsku, pa se to nije uklanjalo – nije trebalo uklanjati ni sada. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,26; 29. studenoga 2017. (SEV)

Predložak Marko Perković Thompson[uredi]

Pozdrav BlackArrow, pokušavamo unijeti važeće podatke ali uporno nam vraćate na stare. Diskografiju MPT-a zastupa on sam. Što moramo napraviti kako se ne bi igrali mačke i miša? --— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Zlinje (razgovordoprinosi) 12:14, 1. prosinca 2017.

Pozz[uredi]

Jesam li pogodio, jednog sam blokao. --Zeljko (razgovor) 13:13, 8. prosinca 2017. (CET)

pravopis[uredi]

Piše se "zahtijeva" a ne "zahtjeva". Zašto uporno vraćaš tekst na pravopisno neispravan oblik? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 2605:3e80:700:10::5fcd (razgovordoprinosi) 14:44, 8. prosinca 2017.

drugi put[uredi]

Pitam te jedno, a ti odgovaraš drugo. Uistinu se piše "zahtijevati", a ne "zahtjevati". Napisao si "zahtjeva" umjesto "zahtijeva". To nije ispravno. Istina je da "image" nije hrvatska riječ. Ali u vezi s tim nisam postavio pitanje. Ne smeta ne što pišes"imidž". Smeta me što pišeš "zahtjeva" umjesto "zahtijeva". Jesi li ti ikad čitao ikoji pravopis hrvatskoga jezika? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 2605:3e80:700:10::5fcd (razgovordoprinosi) 15:25, 8. prosinca 2017.

?[uredi]

Kojih nepotkrijepljenih dijelova?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 2605:3e80:700:10::5fcd (razgovordoprinosi) 15:40, 8. prosinca 2017.


blok[uredi]

bok, jel možeš samo ovo ispod zaljepit željku, nemam nikakve druge mogućnosti za odgovor. hvala

Bok, vezano za blok, neznam kako si uspio takav zaključak izvuć iz mog komentara, ali bila je samo šala, jer u podnaslovu spominje "osvajače medalja potencijalno hrvatskog podrijetla". Eto, samo tol'ko, pozdrav.
El Diablo --89.172.163.36 16:33, 10. prosinca 2017. (CET)

Sve najbolje![uredi]

Happy Birthday!.png Nek’ šampanjac teče u potocima! Face-wink.svg Maestro Ivanković 14:53, 13. prosinca 2017. (CET)

Pridružujem se čestitkama - sve najbolje! Face-smile.svg --Pajo Pajimir 15:45, 13. prosinca 2017. (CET)

Sve najbolje! Birthday Icon.svgSmile.png --Mateo Katana 18:08, 11. prosinca 2017. (CET)

Pridružujem se i ja čestitkama (uz malo zakašnjenje). Sretan rođendan, uz sve najbolje! Face-grin.svg --Ivi104 (razgovor) 01:13, 14. prosinca 2017. (CET)

Obavisti[uredi]

[20] Ovo je iznimna situacija. Sad će se to smanjit postupno. Kubura (razgovor) 00:20, 13. siječnja 2018. (CET)

Pazi. Izglasovali smo ka' i na svin dosadašnjin glasovanjiman. Ovog puta je bilo to da se onima skine alate. Poslali smo obavist na Metu, a oni ne uvažavadu konsenzus zajednice i hvataju se kojekakvih slamki. Em jedan neaktivni prigovara na nanodetalje i zatipke, a steward nije izvršia volju zajednice. Prinaglašavaju si svoju ulogu po m:AAR, globalnom pravilu koje nitko nije privea na hrvatski. To pravilo je za mrtve projekte i zbog rizika od otimanja identiteta na dugo neaktivnim računima s alatima na takvim projektima. Ovdi je živi srednje veliki projekt, zajednica je glasovala da se neaktivnima skine alate kad ih već ne rabe i to pridugo ne rabidu; u raspravi su se spomenula i druge stvari. Daklen, dodatni argumenti. Ovaj je krivo protumačia da to nije izvorno bilo spomenuto ka problem, a da "odluku je li netko neaktivan" donose i prosuđuju stewardi, a čini se i neki stewardi su to tako (krivo)protumačili. Pa se vadidu i da "nima pravila za skidanje" (nije bilo ni drugdi kad su skidali). Zaboraviše da stewardi moraju sprovoditi odluku zajednice, čak i ako im se ne sviđa.
S obzirom na to da je bilo vađenja na to da "nitko nije zna", "suradnici možda nimadu uključene obavisti i vistice" i da ne čitadu Sitenotice, da ciljani neaktivni "nisu obavišteni" (obavistit one koji ovdi dođu samo kad triba podgrijat juhu), onda sam sve subjekte obavistia, stavia raspravu o pravilima u Kavić (ne na niku podstranicu glasovanja i pravila o adminima), produljia glasovanje (smišan razlog, ali 'ajde), i obavist u Sitenotice. Neka se vidi. Da se nitko ne more vadit. Bilo bi lipo da se i ti oglasiš glasom [21]. Ipak i ti pišeš suradnicima, objašnjavaš, revertaš, ophodiš, koji put popiješ jezikovu juhu, a oni ništa od tega, nima ih nikako i imadu i dalje adminske i birokratske alate dok ti nimaš. I više si članaka napisa od njih u ovih 13 godina, odnosno 5 godina u trećem slučaju.
I na ovom primjeru se pokazuje jesi li za admina. Nima skrivanja. Valja pokazat stav. Neka zajednica vidi tko si i što si. Kubura (razgovor) 00:38, 13. siječnja 2018. (CET)

[22] "A ovo što si spomenija nevezano za temu, budući da se nisan stiga izjasniti u inicijalnom roku, nakon čega je i zaključeno glasovanje, ovo što se sad odvija je potpuno suvišno i besmisleno jer niti jedno glasovanje ne traje duže od tjedan dana, bez obzira što neko vidija ili ne, pogotovo ne 4 ili pak 5 tjedan" - reci to Dennyju i stewardima. Tip se vadia na onu nesritno zaboravljeno (preračunavah 7 dana od 26. prosinca i onda u glavi imah "drugi", pa dva puta napisah 2 i ostade veljača umjesto siječnja) komplicira stvar i odgađa realnost. Onamo još govori da "minjam pravila usrid glasovanja pa sam prominia iz veljače u siječanj", a svi znamo da od početka hr.wiki glasovanja nam trajedu 7 dana. Lik je toliko daleko od naše zbilje da uopće ne zna kakva su nan glasovanja.
Što se tiče tega je li se zna tvoj stav ili ne, ljudi ne znadu čitat misli i jesi li se pridomislia. Kad se glasuje i vijeća, broje se glasovi i izneseni t.j. napisani stavovi, ne birači koji nisu izašli na glasovanje niti vijećnici koji nisu došli na sjednicu. Kubura (razgovor) 21:02, 14. siječnja 2018. (CET)

[23] Shvaćan te. Objektivno rečeno - glasovanje je završilo.
Znamo to svi mi koji stalno radimo na našoj hrvatskoj wikici.
No, za nikima izbit "argumente" i prikinit svako vađenje na "minjanje pravila u hodu" i slične slamke i sva moguća izmotavanja i trakavice koja bi mogla proizać iz tega, onda san to produžia glasovanje. Jesu li itili da bude duže glasovanje i nadat se čudu? Evo in pa neka se mislidu. Da više nimadu šta reć.
Glasovat ne moraš, no tko ne napiše svoj glas, isto ka da nikad ništa nije bia ni reka, ka' da ni nije ni ima svoj stav. Nije šema zatvorit se u mračnu šupu i držat fige dok sve ne završi, nego bit na utakmici. Kubura (razgovor) 00:06, 15. siječnja 2018. (CET)

[24] Tu si u pravu. Kubura (razgovor) 20:19, 17. siječnja 2018. (CET)

alternativni prijedlog[uredi]

CineStar[uredi]

Hej BlackArrow, na njemačkoj wikipediji ima još jedan njemački CineStar [25]. Pa mislim da bih ja radio na tom njemačkom Cinestaru, uz Vašu pomoć, ako želite i nekih suradnika koji razumiju njemački jezik. Treba mi preporuka kako ću moj čl. preimenovat jer imaju isto ime. Lijep pozdrav Uspjeh je ključ života (razgovor) 16:07, 6. veljače 2018. (CET)

Radi se o istom vlasniku, ali to su dvije različite tvrtke CineStara. CineStar Deutschland je u Njemačkoj, a Blitz-CineStar je u Hrvatskoj i BiH. Zato sam Vas htio pitati kako da se dogovorimo oko ove dvije tvrtke. Njemački Cinestar je različit od Blitz-CineStara zato što djeluju na različitim područjima, zato što je CineStar Njemačka original prijevod i zato što Blitz film i videodistribucija ima 50 % tvrtke Blitz-Cinestar, a Njemačkog nema. Ne kažem ja da Blitz-Cinestar kao hrv. tvrtka i CineStar Njemačka kao njem. ne trebaju imati svoj članak. Lijep pozdrav Uspjeh je ključ života (razgovor) 12:02, 12. veljače 2018. (CET)

Za razliku od McDonaldsa, CineStar ima različitu povijest u Njemačkoj i Hrvatskoj (dakle iste tvrtke, drugačija povijest), različite lokacije (u kojem se članku McDonaldsa oupće ne spominju) za koje ljudi trebaju znati, imaju također različite uspjehe (McDonald's u SAD-u i svijetu imaju iste ili slične uspjehe i probleme), različite su cijene, razlika u kvaliteti usluge i ljubaznosti. Lijep pozdrav Uspjeh je ključ života (razgovor) 12:46, 12. veljače 2018. (CET)

Želim reći da Globalna hrana i McDonalds nemaju neku veliku razliku u usporedbi sa CineStar u Njemačkoj i CineStar u Hrvatskoj. Lijep pozdrav Uspjeh je ključ života (razgovor) 12:53, 12. veljače 2018. (CET)

Novosti[uredi]

Bog. Mogu, ali ne vidim razloga za to. Koristim Firefox i ovako Glavna stranica izgleda dobro i nema previše vijesti u odnosu na izabrani. Kako kod tebe izgleda?--Fraxinus (razgovor) 21:46, 7. ožujka 2018. (CET)

Sada sam malo poboljšao.--Fraxinus (razgovor) 22:31, 7. ožujka 2018. (CET)

Odg. YouTube[uredi]

Ne kužim, šta će i zašto biti obrisano? Lijep pozdrav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 13:10, 29. ožujka 2018. (CEST)

Smijem li to onda prebaciti na novu stranicu, primjerice Dodatak:Popis najpopularnijih YouTube kanala. Lijep pozdrav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 14:13, 29. ožujka 2018. (CEST)

Dodatak "n"; možete li mi pokazati primjer... Lijep pozdrav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 14:37, 29. ožujka 2018. (CEST)

Odg.: Novosti[uredi]

Je, istina, nagomila se. Kubura (razgovor) 21:12, 21. svibnja 2018. (CEST)

Ma neka stoji još par dana. Ako pristigne još visti, onda ćemo odrizat od dna. Kubura (razgovor) 21:15, 21. svibnja 2018. (CEST)

Blokada[uredi]

Riješeno.--Fraxinus (razgovor) 22:14, 30. lipnja 2018. (CEST)

[26] Evo javio sam Kuburi. Pozz --Mateo K 01 (razgovor) 22:15, 30. lipnja 2018. (CEST)

Duplanje teksta[uredi]

Pozdrav, BlackArrow. Nije bila ideja da duplam tekst, niti da nabijam bajtove. I nije samo nadopuna, nego nismo neke članke o vjetrovima ni imali. A svjetska smo velesila u jedrenju, ribolovu, imamo dosta vjetroelektrana u priobalju i slično. Baš sam prije malo vremena pričao sa kolegom iz Slavonskog broda i vidio sam da oni pojma nemaju i o vjetrovima na moru i vrstama oblaka. Čudi se on kako mi s mora ako pogledamo u nebu, znamo kakvo će vrijeme biti sutra. Slavonci ne razumiju ako odeš barkom na more, recimo u ribolov, da možeš nastradati. Ja samo pokušavam onoga tko otvori članak da navodim na razmišljanje. Kako si ti s mora, vidim po govoru, pročitat ćeš možda samo prvih par rečenica, recimo o maestralu, ali Slavonca će zanimati i više, barem ja tako vjerujem. Ako smatraš da je to sve višak, slobodno izbriši, ja ću i tako kasnije, kad naletim na dobru literaturu, ponovo nadopuniti članke o vjetrovima. Lijepi pozdrav — Mmarre (razgovor) 11:10, 6. srpnja 2018. (CEST)

Potpuno se slažem i hvala na razumijevanju. A sigurno je da će se članci o vjetrovima popraviti. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 11:33, 6. srpnja 2018. (CEST)

Pomrčina Miseca[uredi]

Pogledaj pažljivo ovu sliku pa sam reci da li postoji prstenasta pomrčina Mjeseca ili ne?
Eclipse lune.jpg
Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 11:05, 27. srpnja 2018. (CEST)

Odg.: Luka Modrić[uredi]

Koja je četvrta (a tko će ih pratit više, izgubia san se)? Povea san se za onin šta sam pročita. Kubura (razgovor) 22:30, 4. prosinca 2018. (CET)

Kome smeta činjenica da su Sile Osovine utemeljene na genocidnoj politici?[uredi]

Kažete da moram potkrijepiti navode izvorima, ali jel' postoji ijedna osoba na svijetu kojoj danas u 2019.g. nije jasno da su Sile Osovine bile utemeljene na zločinu, zar ću stvarno morati pitati za mišljenje svjetske Židovske organizacije i predstavnike najboljih svjetskih sveučilišta što misle o konstatacijama na našoj wikipediji? 188.252.196.43

15. siječnja[uredi]

Bog, Ivice. Baš gledan ubaciti poveznicu na reintergraciju Podunavlja za današnji dan, al neman dopuštenje za to, pa samo promini iz "Hrvatsko Podunavlje mirnim je putem reintegrirano u državno-pravni sustav Republike Hrvatske" u "Hrvatsko Podunavlje mirnim je putem reintegrirano u državno-pravni sustav Republike Hrvatske". Pozdrav! BlackArrow (razgovor) 00:28, 15. siječnja 2019. (CET)

Hvala ti. Riješeno Riješeno--Tulkas Astaldo (razgovor) 00:35, 15. siječnja 2019. (CET)

Nepotpisan komentar[uredi]

Kako doći do sati, datuma i adresu suradnika kad je komentar nepotpisan... Trebalo bi pisati "prethodni nepotpisani komentar napusao je 78.342.123". Kako do toga doći u izmjenama, pa prepisati? Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 16:38, 16. siječnja 2019. (CET)

Naveo sam da takve objave izbrišemo, tu sam sve napisa u detaljima. Lijep pozdrav.--Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:43, 16. siječnja 2019. (CET)

Možeš li mi onda objasniti zašto se s ovim nitko nije zabavljao 10-13 godina. Nitko nije obilježio da je komentar nepotpisan. To je neodgovornost, nismo ih in arhivirali. Zašto nitko nije zabilježio "prethodni nepotpisani komentar". Neka netko ispuni želje, označi kvačicom i arhivira i mora biti potpisano. Zašto bi mi zbog neupućenih neprijavljenih suradnika zabilježili da se nisu potpisali? Tu neodg. ćemo, ako se netko ne navede kad i tko lijepo izbrisati. Bolje da izbrišemo nego da se nastavimo sramotiti. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 21:12, 16. siječnja 2019. (CET)

Ja stavljam {{nepotpisan komentar}} u nadi i želji da kad netko to primjeti ide na "nedavne promjene" i zabilježi suradnika, datum i vrijeme kad je navedeni suradnik to napisao. Želim da sve bude uredno, jer neki suradnici koji imaju status nisu pratili navedene "nepotpisane komentare". Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 14:33, 17. siječnja 2019. (CET)

Ja bi napravio taj predložak, ali za ultimatume nemam dopuštenja... Dajte mi do nedjelje... sve će biti Riješeno Riješeno. LP.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 16:33, 17. siječnja 2019. (CET)

Htio sam samo reći da nitko u 5 godina nije potpisao, sadržaj je bio nepotpisan i da je sve ostalo i da je to sramota. LP--Uspjeh je ključ života (razgovor) 16:52, 17. siječnja 2019. (CET)

Provjerljivost popisa[uredi]

Bok kolega!

Nisam bez razloga uklonio taj popis. Prepisan je s stranice "scaruffi.com" - to je čak i autor te stranice dokazao. Jedino je ga "DailyMail" skratio. Pored svega taj popis nije nimalo provjerljiv jer nije poznato odakle te brojke. Osim Trećeg Reicha i Kraljevine Italije nećeš ni jednu zapadnu državu pronaći, npr. nema 10.000.000 masakriranih Afrikanaca u Belgijskom Kongu, nema genocida nad Indijancima itd. Osim toga, prije godinu dana je dodavanje tog izvora izazvalo veliki uređivački rat. Suradnici su ga lijepili kod Tita, a brisali kod Pavelića – iako taj isti izvor naziva Pavelića zločincem.

Hvala na razumijevanju!

Srdačan pozdrav, Mateo Katana 23:52, 30. siječnja 2019. (CET)

Zvjezdani ratovi[uredi]

Nisam baš mogao shvatiti što si mi htio reći, ali meni je logično da se takve stvari sortiraju kronološki, bilo vrijeme izdavanja u zagradi ili ne i neovisno o naslovu.--MaGaporuči mi 11:43, 2. veljače 2019. (CET)

Koligativna svojstva[uredi]

Pozdrav, BlackArrow. Po meni je članak sada u redu. Samo sam jednu malu sitnicu ispravio. Lijepi pozdrav - Mmarre (razgovor) 09:16, 20. veljače 2019. (CET)

Dinamo[uredi]

Bok, BlackArrow. Što se tiče Dinama i ovog "Prošli put nisan ostavlja nikakvu poruku jer san mislija da se podrazumijeva zašto je uklonjena izmjena. " Oprostit ćeš ali nije. Ti koliko vidim uporno iz uvoda izbacuješ podatak da je Dinamo klub s najviše navijača u Hrvatskoj što mi nije jasno zašto. Nije mi jasno zašto izbacuješ dva pridjeva glede BBB-a. I nije mi jasno zašto bi podatak da je Dinamova nogometna škola jedna od najboljih u Europi te je klub upravo po tome poznat u europskim okvirima, kad već nije po rezultatima bio sporan. U članku se navodi jasan kriterij i jasan podatak, a to je broj igrača u najboljim ligama u Europi. To su sve neki generalni podaci. Ne vidim šta od toga može biti sporno. Budući da sam ja većinom pisao uvod u sadašnjem obliku i za Dinamo i za Hajduk mislim da sam za oba dva kluba u uvodu napisao najbitnije stvari koje stoje. E sad iako sam dinamovac ne znam jel ima zamjerki na moj uvod što se tiče Hajduka? Pa me zanima budući si jasno napisao poruku na dijalektu da li si ti navijač kojeg drugog kluba? Jer ovo do sada sam dojma da je zlonamjerno uklanjanje pojedinih podataka koji su pozitivni za Dinamo. Zato sam i zamolio za pristojnost. A čini mi se da se ovdje kljasti uvod zbog mogućih navijačkih strasti. Stoga bi te molio da vratiš uvod u prijašnje stanje. Jer mislim da ovo baš nije uredu što radiš. Lijepi pozdrav, --pp (razgovor) 01:42, 4. ožujka 2019. (CET)

Prvo možeš otvoreno odgovoriti na pitanje jer su pretpostavke razumne. Ovo istraživanje je istraživanje jedne agencije za istraživanja Gfk Hrvatska koja je dosta poznata. Radili su istraživanje u dva navrata i objavili svoje podatke. Koliko znam to su jedina dva istraživanja koja su rađena na nivou Hrvatske. To ne može biti sporno i ti mu nemađ razloga lijepiti epitet "nazovi-istraživanje". Pridjevi su dio vokabulara koji se koristi u izražavanju. Prema tome nemoj filozofirati da se ne bi trebali koristiti pridjevi da se pobliže opiše neka pojava. Ne vidim što može biti sporno upotrijebiti dva pridjeva u opisu navijačke skupine. Prema tome ajmo redom činjenice. 1. Dinamo jest klub koji po istraživanjima ima najviše navijača u Hrvatskoj. To je uklonjeno bez razloga. 2. Dinamo jest klub koji je poznat u europskim razmjerima zbog rada svoje nogometne škole. Postoje objektivni kriteriji poput broja igrača u najjačim europskim ligama. To je navedeno u članku, nema razloga da se to briše. Predložak si možeš vratiti i ne trebaš dodatno komentirati. Prema tome i dalje stojim kod toga da ova uklanjanja nisu opravdana i mislim da ih treba vratiti.--pp (razgovor) 19:49, 4. ožujka 2019. (CET)

Napisah komentar na SZR članka.--Man_Usk recider 20:48, 6. ožujka 2019. (CET)

Zahvala[uredi]

Pozdrav, BlackArrow! Zahvaljujem ti na prijedlogu i dodjeli statusa ophoditelja. Puno mi znači kad se prepoznaje moj rad. Nastojat ću, najviše koliko budem mogao, svojim radom pomoći u očuvanju kvalitete hrvatske Wikipedije. --IvanOS 22:07, 11. ožujka 2019. (CET)

[27] Prijo, hvala ti puno na glasu za :) --Mateo K 01 (razgovor) 20:41, 26. svibnja 2019. (CEST)

Zvjezdane Staze a ne Zvjezdane staze[uredi]

Zvjezdane Staze su se od uvijek zvale Zvjezdane Staze, a ne Zvjezdane staze. Na TVu je uvijek pisalo Zvjezdane Staze, a ne Zvjezdane staze. Da piše Zvjezdane Staze nebi imao razloga da promijenim iz Zvjezdane staze u Zvjezdane Staze. (JediRevanMunro (razgovor) 23:51, 23. svibnja 2019. (CEST))

Zvjezdane Staze tako ne i naslov originala Star Trek[uredi]

Zvjezdane Staze: Deep Space Nine koje su završile na HRT 3 i prikazivale su se od ponedjeljka do petka u vremenu od 13:30 i repriza u 6:35 i pisalo je Zvjezdane Staze: Deep Space Nine, a ne Zvjezdane staze: Deep Space Nine. Trenutno na HRT 3 se prikazuje Zvjezdane Staze: Voyager, a ne Zvjezdane staze: Voyager. Na RTLu od ponedjeljka do četvrtka se prikazuje se Zvjezdane Staze: Nova Generacija, a ne Zvjezdane staze: Nova Generacija.

Svaki strani jezik piše Star Trek (Zvjezdane Staze), a ne Star trek (Zvjezdane staze)

Originalni naslov se zove Star Trek, a ne Star trek.

Ako ne vjerujete pogledajte na TVu. (JediRevanMunro (razgovor) 00:41, 24. svibnja 2019. (CEST))

Tele2 Hrvatska[uredi]

Tele2 i Tele2 Hrvatska su sasvim različite tvrtke, jedna ima sjediste u Stockholmu dok druga ima sjedište u Zagrebu. Imaju različite web stranice, ključne osobe i razlicitog vlasnika. Pročitajte en:Tele2 i naučite razliku između švedske tvrtke i hrvatske. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 17:10, 4. lipnja 2019. (CEST)

Članak rajska ptica cvijet[uredi]

Čemu brisanje i preusmjeravanje na pogrešan naziv --Zeljko (razgovor) 11:43, 20. lipnja 2019. (CEST)

  • Za koga me smatraš. To je hrvatsko ime vrste (traži ovdje), nema natuknice. Prvo provjeravajte --Zeljko (razgovor) 14:37, 20. lipnja 2019. (CEST)
  • Zove se upravo onako kako sam napisao. Ti si drugi koji je napravio isto pa sam blokirao tu stranicu. A ime roda strelicija. No najvažnije je da se vidi da pazimo ko šta radi, pa ko pogreši nehotice ,da se ispravi. Ajde lip pozdrav --Zeljko (razgovor) 14:45, 20. lipnja 2019. (CEST)
    • Dao sam ti ref. gdje piše kako se ta vrsta točno zove. Naravno da će razne stranice skraćivat naziv. --Zeljko (razgovor) 15:06, 20. lipnja 2019. (CEST)

Community Insights Survey[uredi]

RMaung (WMF) 16:48, 6. rujna 2019. (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[uredi]

RMaung (WMF) 17:14, 20. rujna 2019. (CEST)

Reminder: Community Insights Survey[uredi]

RMaung (WMF) 21:52, 3. listopada 2019. (CEST)

17. listopada[uredi]

Bog, Ivice. Možeš li u Izabrane godišnjice za 17. listopada ubaciti poveznicu na prvu službeni utakmicu: "Na Maksimiru je odigrana prva službena utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije (slika) protiv SAD-a. Završilo je 2:1 za Hrvatsku."? Ja ne mogu jer je stranica zaključana. BlackArrow (razgovor) 19:49, 18. listopada 2019. (CEST)

Riješeno Riješeno--Tulkas Astaldo (razgovor) 10:00, 19. listopada 2019. (CEST)