Svemoguća Kim: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m uklonjena kategorija Američki crtići; dodana kategorija Američke serije uz pomoć dodatka HotCat
Oznake: mobilni uređaj m.wiki
Redak 49: Redak 49:
== Izvori ==
== Izvori ==
{{izvori}}
{{izvori}}
[[Kategorija:Animirane televizijske serije]]

[[Kategorija:Američke serije]]

[[Kategorija:Animirane televizijske serije|Svemoguća, Kim]]
[[Kategorija:Znanstvena fantastika]]

[[Kategorija:Američke serije|Svemoguća, Kim]]

[[Kategorija:Znanstvena fantastika|Svemoguća, Kim]]

Inačica od 18. veljače 2018. u 00:00

Predložak:Animirana serija

Svemoguća Kim ili u izvorniku Kim Possible je američka animirana serija, a mnogo se spominje znanstvena fantastika. Kreatori su Schooley i Mark McCorkle. Serija ima 4 sezone i sve skupa 87 epizoda od po 25 minuta. Neke su podijeljene na dva dijela, a neke ne. U Hrvatskoj su prikazane samo prve dvije sezone.

Radnja

Kim Svemoćna je srednjoškolka koja živi s obitelji u gradiću Middletonu. Njezin je otac James znanstvenik, tj. raketni inženjer, a majka joj je liječnica. Odlazi u školu i najbolji prijatelj joj je Ron Nemoćni i oni se zajedno bore protiv zločinaca. Njihov je najveći neprijatelj doktor Drakken i njegovi sluge. Drakken želi osvojiti svijet. [1]

Likovi

Junaci

Kim Svemoćna: Crvenokosa, atletski građena srednjoškolka, brza, vješta i sarkastična. Pametna je i dobra u školi. Najbolji prijatelj joj je Ron. Bori se protiv zlikovaca i obično u tome uspijeva.

Ron Nemoćni: Kimin najbolji prijatelj, plavokosi nespretnjaković koji je nepopularan u školi. Loš je u učenju, ali je dobar kao Kimin pomoćnik. Ponekad i sam rješava slučajeve. Ima golu krticu za ljubimca.

Rufus: Ronov ljubimac, ružičasta gola krtica. Malen je i pomaže gospodaru u raznim prilikama.

Wade: Kimin prijatelj s kojim komunicira preko svog uređaja. Ima crnu kosu i iznimno je vješt u informatici, a IQ mu je preko 140. Pomaže Kim tako što iskopava podatke i analizira razne stvari.

Negativci

Dr. Drakken: Ludi znanstvenik, koristi nadimak. Ima crnu kosu i plavu kožu. Cilj mu je pokoriti svijet, glavna pomoćnica mu je Shego i nekoliko robota. Mrzi Kim Svemoćnu i uvijek je pokušava ubiti, no planovi mu neslavno propadnu. Ipak, vrlo je pametan, može kreirati robote, osmišljati planove i graditi oružja.

Shego: Drakkenova mlada i lijepa pomoćnica. Crnokosa je i zelenooka, a ima i odjeću u te dvije boje. Ruke joj mogu gorjeti i izazvati eksploziju. Obično se bori sa Kim, sarkastična je i podbada Drakkena. Inače je vrlo vješta i atletski građena kao Kim.

Lord Monkeyfist: Mutant s majmunskim rukama i nogama. Prije je bio plemić i arheolog. Ima svoje majmune kao sluge, i ne voli Kim. Cilj mu je postati vladar majmuna.

Obitelj Senior: Otac i sin, obojica milijunaši, zbog dosade čine zlo. Senior stariji je ipak vođa, star je i mudar, a sin je crnokos i želi biti pjevač. Ne voli Kim, mada je često poštedi jer mu je dala ideju čime bi se bavio. Pokušava sina poučiti zlikovstvu.

Ima još mnogo negativaca: Drakkenovi roboti, znanstvenica Amy Hall, golfer Killigan, Adrena Lynn i ostali...

Drugi

Ostali likovi su Kimina obitelj i prijatelji iz škole.

Izvori