Wikipedija:HotCat

Izvor: Wikipedija
↱

HotCat je JavaScript ekstenzija namijenjena prijavljenim suradnicima za lakše dodavanje/uklanjanje/mijenjanje kategorija na stranicama Wikipedije. Sadrži padajući izbornik koji prilikom upisivanja kategorije predlaže već postojeće slične onome što je upisano.

Uključivanje[uredi kôd]

Postojeću kategoriju možete ukloniti (-) ili promijeniti (±), ili možete dodati novu kategoriju (+)

Potrebno je samo u svojim postavkama u tabu Dodaci označiti HotCat i snimiti postavke.

Testirano na:

  • Firefox 2, 3.0b5 (radi)
  • Opera 9.25 (radi)
  • IE7 (radi)
  • Safari 3 (radi)
  • Google Chrome 4.1 (radi)

Korištenje[uredi kôd]

Prazno polje u koje se upisuje kategorija, iznad je izbornik koji nudi nazive kategorija dok utipkavate

Dodavanje, oduzimanje ili mijenjanje jedne kategorije[uredi kôd]

Kod stranica koje još nemaju kategoriju, na dnu stranice će se nalaziti znak plusa u zagradi (+), pritiskom na znak plus otvorit će se prazno polje u koje možete upisati željenu kategoriju, prilikom upisivanja, "iskočit" će izbornik koji će prikazivati najbliže kategorije onome što upisujete (možete odabrati jednu od ponuđenih kategorija). Klikom na gumb OK snimit ćete novu kategoriju.

Kod stranica koje već imaju određenu kategoriju, na dnu će se pored postojeće kategorije nalaziti znak minusa (-) i plus-minusa (±), pritiskom na minus oduzet ćete kategoriju pored koje se minus nalazi (bez potvrde), pritiskom na plus-minus možete promijeniti kategoriju (javit će se prazno polje za upisivanje kategorije). Iza znaka | se nalazi samostalni plus (+), na čiji pritisak možete dodati sasvim novu kategoriju (nakon što se javi prazno polje i odaberete kategoriju).

Dodavanje, oduzimanje ili mijenjanje više kategorija u jednoj izmjeni[uredi kôd]

Kod višestrukog kategoriziranja u jednom koraku pritiskom na ++ (gornja slika) dobiva se dugme Sačuvaj (donja slika)

Ako želite dodati, ukloniti ili promijeniti više kategorija, možete to napraviti u jednom koraku, a na sljedeći način: pritisnite na znak ++. Isti se promijeni u dugme Sačuvaj, koje je trenutno sivo, tj. nedostupno. Nakon što ste napravili željene izmjene kategorija, pritisne se dugme Sačuvaj koje je sada dostupno, tj. crno. Otvara se klasični prozor za uređivanje članka u kojem su napravljene izmjene u kategorijama koje ste učinili te već ispunjan sažetak (npr. −[[Kategorija:XXX]]; +[[Kategorija:YYY]] uz pomoć dodatka [[Wikipedija:HotCat|HotCat]]). Ukoliko ste zadovoljni promjenama, preostaje još pritisnuti dugme Sačuvaj stranicu. Ovo je poželjan način višestrukog kategoriziranja jer u jednom koraku mijenjate više kategorija i ne zatrpavate nedavne promjene.

Predlošci[uredi kôd]

Kod predložaka nije poželjno koristiti HotCat, jer kategoriju stavlja na dno stranice, odnosno izvan oznaka <noinclude></noinclude>.

Vidi još[uredi kôd]

Pitanja[uredi kôd]

Eventualne probleme s ovom ekstenzijom i njenim korištenjem možete postaviti ovdje.