Razlika između inačica stranice »Wikipedija:Molimo budite dobri prema novim suradnicima«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
prijevod
(prijevod)
== Molimo NE grizite novopridošlice ==
[[Datoteka:Não morda os novatos.png|mini|Ne grizite novake]]
[[FileDatoteka:Don't bite newbies.jpg|thumb|Nikad nije lijepo gristi početnike. Uvijek budite ljubazni, dobrodošli i korisni zanovim nove urednikesuradnicima.]]
* Shvatite da su nam novopridošlice vrijedne i dobrodošle, kao i nužne. Osnaživanjem novopridošlica, upotpunjujemo i usavršavamo raznolikost znanja, mišljenja i ideala na Wikipediji, obogaćujemo njegovu vrijednost i održavamo njegovu neutralnost i cjelovitost kao izvor.
* Zapamtite, naš je moto –– kao i pozivnica novopridošlicama –– '''[[Wikipedija:Budite odvažni|budite odvažni]]'''. Imamo skup pravila, standarda i tradicija, no oni ne moraju biti primjenjeni na način da ometaju novopridošlice koji primaju pozivnicu u potpunosti. U potpunosti je moguće da novopridošlica na ovu stranicu sa sobom donese bogatstvo iskustva s ostalih mjesta, zajedno s brojnim idejama i kreativnom energijom koje, bez obzira na trenutačna pravila i standarde, mogu nadalje usavršiti našu zajednicu, kao i samu Wikipediju. Isto tako, moguće je da je trenutačnim pravilima Wikipedije potrebno proširivanje i ispravljanje; nešto što novopridošlica u početku čini naizgled "pogrešno" zapravo može poboljšati Wikipediju. Promatrajte neko vrijeme, a zatim, ako je potrebno, upitajte novopridošlicu što pokušava postići prije dolaska do zaključka čini li nešto "pogrešno" ili "substandardno".

Navigacijski izbornik