Štikovica: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
m broji→ima
Redak 17: Redak 17:


== Stanovništvo ==
== Stanovništvo ==
Prema popisu stanovništva iz [[2001.]] godine, Štikovica zajedno sa naseljem Zaton broji 858 stanovnika od čega na Štikovicu otpada tek stotinjak.
Prema popisu stanovništva iz [[2001.]] godine, Štikovica zajedno sa naseljem Zaton ima 858 stanovnika od čega na Štikovicu otpada tek stotinjak.


== Vanjske poveznice ==
== Vanjske poveznice ==

Inačica od 21. kolovoza 2019. u 13:10

Štikovica

Štikovica je mjesto u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i dubrovačko je prigradsko naselje, a sa Zatonom i naseljem Vrbica čini jednu cjelinu.

Zemljopisni položaj

Štikovica se nalazi ispod Jadranske turističke ceste, 6,5 km sjeverozapadno od Dubrovnika, između naselja Lozica i naselja Zaton. Smještena je na jugoistočnoj obali Zatonskog zaljeva.

Povijest

Štikovica je relativno novo naselje u kojem predvladavaju vile i kuće sa apartmanima za iznajmljivanje.

Tijekom Domovinskog rata Štikovica je bila pod okupacijom JNA i četnika pa je bila popljačkana a brojne kuće uništene.

Gospodarstvo

Mještani Štikovice se uglavnom bave turizmom i ribarstvom. U mjestu se nalaze restoran i jedna od najljepših šljunčanih plaža u okolici.

Sport

U Štikovici ljeti djeluje amaterski vaterpolski klub Štikovica, utemeljen 1999. godine te od tada nastupa u dubrovačkoj Divljoj ligi.

Stanovništvo

Prema popisu stanovništva iz 2001. godine, Štikovica zajedno sa naseljem Zaton ima 858 stanovnika od čega na Štikovicu otpada tek stotinjak.

Vanjske poveznice

Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Štikovica