Razlika između inačica stranice »Karakter«

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Obrisano 166 bajtova ,  prije 3 mjeseca
m
uklonjena promjena suradnika 213.102.221.50 (razgovor), vraćeno na posljednju inačicu suradnika Mateo K 01
Oznake: mobilni uređaj m.wiki VisualEditor Uklonjeno uređivanje
m (uklonjena promjena suradnika 213.102.221.50 (razgovor), vraćeno na posljednju inačicu suradnika Mateo K 01)
Oznaka: brzo uklanjanje
 
'''Karakter''' označava ključno obilježje osobnosti, specifičan sklop emocionalno-motivacijskih, socijalnih, moralnih i kongativnih izrazitih crta po kojima se ona razlikuje od svih drugih.
 
Prema [[Freud]]u, za razvoj sklopa crta lica i tijela državne uprave u županiji i da je to bilo u redu da se ne može biti i u petak petak je u redu da se ne može biti i u petak je u redu da se ne može biti i rakaraktera značajno je kako je pojedinac prošao različite stadije u razvoju [[libido|libida]]. Također je važan način kako je njegov [[ego]] ostvario odnos prema [[id]]u i [[superego|superegu]]. Prema socijalnim analitičarima, na oblikovanje karaktera utječu i organizacija [[društvo|društva]] i međuljudski odnosi, a ne samo organizacija libida.
 
Pojam karaktera se pojavljuje u okviru mnogih teorija [[ličnost]]i, bilo kao osnovni ili prateći pojam u objašnjenju individualnog reagiranja pojedinca. Podrazumijeva se, da je karakter spoj različitih osobina nekog pojedinca koji daje cjelovitu [[slika|sliku]] te osobe, ali ono oko čega se različiti teoretičari ne slažu je, koje vrste osobina se smatraju karakternim osobinama.<ref>http://www.akademijauspeha.com/clanci_svi/Licnost%20i%20karakter.html Preuzeto 2. prosinca 2016.</ref>

Navigacijski izbornik