Dobro (Livno, BiH): razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka uređivanja
Nema sažetka uređivanja
Redak 1: Redak 1:
Dobro selo nalazi se 4 do 5 km od Livna.Specificno je po svoja tri asfalitirana ulaza u selo.Od nedavno imaju moderan vodovod koji crpi vodu sa izvora rijeke Sturbe.Broji odprilike 250 domacinstava.Iako uvjeti zivota u Dobrom su poboljsani bitno veliki broj stanovnika i to uglavnom mladih odlucio se napustiti stara ognjista i potraziti kruh negdje drugo. To su uglavnom RH i Zapadna Europa pa cak daleke Amerika i Australija. U samom selu danas zive uglavnom stariji i poneki mladji bracni parovi koji su odlucili ne napustati svoje korijene.Veliki broj lijepih kuca u selu zjape prazne tokom cijele godine i cekaju da njihovi vlasnici dodju a to je najcesce za vrijeme ljetnih godisnjih odmora.U to vrijeme selo nekako dobije neke zivahnosti koje nema za vrijeme ostalih mjeseci.
'''Dobro selo''' nalazi se 4 do 5 km od [[Livno|Livna]]. Specifično je po svoja tri asfalitirana ulaza u selo. Odnedavno imaju moderan vodovod koji crpi vodu sa izvora rijeke [[Sturbaq|Sturbe]]. Broji otprilike 250 domaćinstava. Iako su uvjeti života u Dobrom poboljšani, velik broj stanovnika, i to uglavnom mladih odlučio se napustiti stara ognjišta i potražiti kruh u urbanim sredinama. To su uglavnom veći gradovi RH i Zapadna [[Europa]], pa čak i daleka [[Amerika]] i [[Australija]]. U samom selu danas žive uglavnom stariji i poneki mlađi bračni par, koji su odlučili ne napuštati svoje korijene. Velik broj lijepih kuća u selu zjapi prazan tijekom cijele godine i čeka da njihovi vlasnici dođu za vrijeme ljetnih godišnjih odmora. U to vrijeme selo nekako dobije živahnosti koje nema za vrijeme ostalih mjeseci.

Inačica od 9. lipnja 2007. u 09:08

Dobro selo nalazi se 4 do 5 km od Livna. Specifično je po svoja tri asfalitirana ulaza u selo. Odnedavno imaju moderan vodovod koji crpi vodu sa izvora rijeke Sturbe. Broji otprilike 250 domaćinstava. Iako su uvjeti života u Dobrom poboljšani, velik broj stanovnika, i to uglavnom mladih odlučio se napustiti stara ognjišta i potražiti kruh u urbanim sredinama. To su uglavnom veći gradovi RH i Zapadna Europa, pa čak i daleka Amerika i Australija. U samom selu danas žive uglavnom stariji i poneki mlađi bračni par, koji su odlučili ne napuštati svoje korijene. Velik broj lijepih kuća u selu zjapi prazan tijekom cijele godine i čeka da njihovi vlasnici dođu za vrijeme ljetnih godišnjih odmora. U to vrijeme selo nekako dobije živahnosti koje nema za vrijeme ostalih mjeseci.