Mate Ganza: razlika između inačica

Izvor: Wikipedija
Izbrisani sadržaj Dodani sadržaj
m Mate ganza premješteno na Mate Ganza: veliko početno slovo prezimena
sređivanje, kategorija
Redak 1: Redak 1:
'''Mate Ganza''' suvremeni [[hrvatska|hrvatski]] pjesnik.
MATE GANZA,suvremeni hrvatski pjesnik.Rodio se u Brštanovu(Dalmacija) 1936.Gimnaziju je završio u Splitu,a Filozofski fakultet u Zagrebu.Radio je kao novinar,urednik i dramaturg.U lirici je zaokupljen sudbinom modernog čovjeka i njegovom ugroženošću u suvremenom svijetu.Ganzino pjesništvo prožeto je i misaonošću,a njegovi stihovi obilježeni su ritmom svečanog tona.Objavio je zbirke pjesama Pjesme strpljenja,Trg dobre nade,Opustošenja,Strepnje,Lomljenje kruha,Gutač vatre.Autor je i televizijskog filma o Tinu Ujeviću(Sjećanje na Tina).

Rođen u [[Brštanovo|Brštanovu]] ([[Dalmacija]]) [[1936]]. Gimnaziju je završio u [[Split]]u, a [[Filozofski fakultet u Zagrebu]]. Radio je kao novinar, urednik i dramaturg. U lirici je zaokupljen sudbinom modernog čovjeka i njegovom ugroženošću u suvremenom svijetu. Ganzino pjesništvo prožeto je i misaonošću, a njegovi stihovi obilježeni su ritmom svečanog tona. Objavio je zbirke pjesama Pjesme strpljenja, Trg dobre nade, Opustošenja, Strepnje, Lomljenje kruha, Gutač vatre. Autor je i televizijskog filma o Tinu Ujeviću (Sjećanje na Tina).

[[Kategorija:Hrvatski pjesnici]]

Inačica od 16. lipnja 2007. u 20:53

Mate Ganza suvremeni hrvatski pjesnik.

Rođen u Brštanovu (Dalmacija) 1936. Gimnaziju je završio u Splitu, a Filozofski fakultet u Zagrebu. Radio je kao novinar, urednik i dramaturg. U lirici je zaokupljen sudbinom modernog čovjeka i njegovom ugroženošću u suvremenom svijetu. Ganzino pjesništvo prožeto je i misaonošću, a njegovi stihovi obilježeni su ritmom svečanog tona. Objavio je zbirke pjesama Pjesme strpljenja, Trg dobre nade, Opustošenja, Strepnje, Lomljenje kruha, Gutač vatre. Autor je i televizijskog filma o Tinu Ujeviću (Sjećanje na Tina).