Radio Banovina

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Radio Banovina
Infookvir radijska postaja
Razina lokalna (Banovina)[1]
Frekvencija 93,2
96,8
99,1 MHz
Jezik hrvatski
Početak emitiranja 13. svibnja 1993.
Sjedište Glina, Hrvatska
Adresa Slatina Pokupska 80
44400 Glina
Slogan Slušaju svi - Slušajte i vi!
Streaming Slušaj uživo
Službena stranica www.radio-banovina.hr

Radio Banovina lokalna je hrvatska radio postaja koja emitira iz Gline na frekvencijama 93,2 MHz (Kravarsko), 96,8 MHz (Petrova Gora) i 99,1 MHz područje grada Gline. Svakodnevnim programom od 0 do 24, uz širok glazbeni opus domaće zabavne i pop, narodne i folk, tamburaške i tradicionalne glazbe, pruža mnoštvo informacija kroz svoj svakodnevni program te u dnevnim i tjednim emisijama.

Radio Banovina posjeduje koncesiju za emitiranje na području Banovine.[2]

Povijest Radija[uredi | uredi kôd]

Početak emitiranja seže u ratnu 1993. godinu. Mjesto radnje Pokupsko, lokacija dobro utvrđena podrumska prostorija današnje općine Pokupsko. Prvi studio prostorija od 6 metara kvadratnih. Režija smještena odmah do akumulatora od telekomunikacijskih uređaja i studio odmah preko stola. Prva emisija «Na nišanu» koju uređuje, vodi i tehnički realizira Đurđica Maričković. Kasnije u ekipu stižu voditelj: Lidija Šešerin, Nikica Vrbanac, Marina Davidović, a u jednom dijelu emisija sudjeluje voditelj dr. Drago Rubala.

21.12.2011. pokrenuta je Radio Televizija Banovina

Program[uredi | uredi kôd]

Program se emitira 24 sata, 7 dana u tjednu, a bazira se na paraleli informativno- političkog i domaćeg zabavnog – glazbenog programa. U informativno-političkom dijelu programa s četiri informativne emisije dnevno prate se sva bitna događanja na lokalnom, regionalnom i svjetskom nivou.

Proizvodnja programa odvija se na dvije lokacije:

  • u Slatini Pokupskoj studio prilagođen za sve potrebe proizvodnje radio difuznog i glazbenog programa
  • u V. Gorici dva studija uvijek spremna za najzahtjevnije zabavno – glazbene i informativno produkcijske zahtjeve, a tu je i tonski studio za snimanje glazbe.

Radio postaja ima dva glazbena kanala: Banovina Turbo[3] i Banovina Light.[4]

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]


HR-WikinewS-CRO.jpg Nedovršeni članak Radio Banovina koji govori o medijima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.