Raining Blood

Izvor: Wikipedija
“Raining Blood”
Izvođač Slayer
Album Reign in Blood
Objavljeno 7. listopada 1986.
Snimanje 1986.
Los Angeles, Kalifornija
Žanr thrash metal
Jezik engleski
Trajanje 4:14
Izdavač Def Jam
Tekstopisac Jeff Hanneman
Skladatelj Jeff Hanneman
Producent(i) Rick Rubin
Mjesto na albumu
"Postmortem" "Raining Blood"  
(9) (10)  

Slayer - Raining Blood

Početak pjesme nakon trideset sekundi uvoda sa zvučnim efektom kiše.
Problemi sa slušanjem datoteke? Pogledajte pomoć.

"Raining Blood" pjesma je američkog thrash metal sastava Slayer. Pjesmu su napisali gitaristi Jeff Hanneman i Kerry King te se na trećem studijskom albumu sastava Reign in Blood iz 1986. godine. Pjesma se tematički bavi religijom i rušenju raja.

Raining Blood je jedna od tri skladbe na albumu koja traje dulje od tri minute, trajući ukupno četiri minute i četrnaest sekundi. Pjesma završava minutom zvuka kiše čime album završava. AllMusic je pjesmu opisao kao "klasik"[1] te je prema riječima obožavatelja jedna od Slayerovih najboljih i najpopularnijih pjesama. Budući da sastav svira pjesmu gotovo na svakom koncertu, i Hanneman i King su izjavili kako uživo najviše vole svirati upravo ovu pjesmu.

Pjesma se pojavila u mnogim serijama, filmovima i sličnom. Najznačajnije su pojave u "South Park" epizodi, "Die Hippie, Die" te videoigri "Guitar Hero III: Legends of Rock", u kojoj je jedna od najtežih pjesama. Također, izvedba uživo uključena je u album "Headbangers Ball" i "Hard N' Heavy Vol. 61".

Izvori[uredi | uredi kôd]