Razgovor:Škorpion (znak)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Škorpion (znak).
Rad na člancima

Dva problema[uredi]

Članak predstavlja neprovjerene i općenito neprihvaćene tvrdnje o navodnom karakteru osoba rođenih u ovom znaku kao gotovu istinu.

Drugi problem je predložak {{Poznati Škorpioni}} koji koristi pseudoznanstveni koncept horoskopskog znaka za kategorizaciju osoba, što također nije prihvatljivo. GregorB (razgovor) 15:03, 9. travnja 2014. (CEST)

GregoreB, ovo što trenutačno piše ne spada u wikipedijski članak ili ne spada s obzirom na način na koji je prikazano. Što se tiče predloška, osim što je neusklađen s pravopisnom normom, nepotreban je i besmislen s obzirom na enciklopedijski sadržaj. Možda bi bilo dobro konzultirati en:Wikipedia:Neutral point of view#Controversial subjects. Čitavu bi astrologiju i vezane discipline valjalo na hrvatskoj wikipediji dobro (objektivno, neutralno) napisati. Conquistador (razgovor) 18:08, 9. travnja 2014. (CEST)
Conquistadore, predlošci su (njih 12), rekao bih, za brisanje. ({{12 astroloških znakova}} je OK.) Naravno, i članaka ima 12, i svi su u sličnom stilu. Tu vidim dvije opcije: ili brisanje manje-više cijele proze bez izvora, ili - ako bi se pronašli izvori - eventualno prilagodba u smislu uvođenja distance (nešto što nedostaje i pojedinim člancima na temu religije). Nešto veći posao. GregorB (razgovor) 18:21, 9. travnja 2014. (CEST)
GregoreB, što se mene tiče, neka se svi brišu. Besmisleni su. Hoćemo li, u skladu s njima, uskoro dobiti {{poznate svinje}}? Face-grin.svg Ta je astrologija tako loše obrađena da sam već pisao o tome. Predlažem da se astrološki znakovi označe prikladnim predlošcima da se čitatelje upozori na neenciklopedičnost sadržaja trenutačnih inačica članaka. To je minimum! Što se tiče neutralnog pisanja o religijama, o tome sam nešto tipkao na razgovoru Wikiprojekta neutralnosti. Ne znam za kolege suradnike koji pišu religijske članke, ali meni moja religija nalaže da pri pisanju članaka o svojoj religiji moram nositi cjediljku na glavi da ne bih pri pisanju članka nešto pogrešno – procijedio. Koliko je metoda uspješna govori činjenica da na trenutačnu inačicu nitko nije imao prigovora još od veljače. Face-smile.svg Odoh sada nešto prezalogajiti jer mi uvijek padne šećer kad pišem o religiji. Conquistador (razgovor) 22:35, 9. travnja 2014. (CEST)