Razgovor:Životopisni izvori o Titu

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Životopisni izvori o Titu.
Rad na člancima
Pismohrane:

Uklonjeno[uredi kôd]

Nakon mnogo razmišljanja, uklonio sam slijedeću rečenicu:

Zbog "konspirativnosti" komunističke djelatnosti (uvjetovanje okolnostima ilegalnog rada, ali i načelnim stavom i stečenim navikama), kao i zbog često moralno dvojbenih Brozovih osobnih ispada, njegov je životopis, kako neki tvrde, prepun "bijelih mrlja" i proturječnih iskaza, što je dalo povoda najfantastičnijim nagađanjima, pogotovu u taborima poraženih protivnika.

Riječ "konspirativnost" ne treba stavljati u navodnike, jer ona je bila stvarna i neizbježna: čovjek je 20 godina radio u ilegalnoj partiji.

"Moralno dvojbeni Brozovi ispadi" su, koliko sam imao prilike prosuditi na temelju čitanja raznih izvora i prikaza, kleveta. Bio je žestok temperament, znao je planuti i praskati, ali imao je vrijednu osobitinu da nije u takvom stanju donosio odluke. Bio je trezven i racionalan. (Ako će se sada neko zapjeniti da je bio diktator i zločinac isl.: to nije u proturječju.)

"Bijelih mrlja" ima, ali manje nego što se to u fantastičnim preuveličavanjima (osobito iz velikosrpske radionice) prikazivalo. Nema čovjeka bez takvih "bijelih mrlja" u biografiji. Neke od njih prikazane su na odgovarajućem mjestu u biografskim člancima ovdje. --Fausto 18:13, 24. rujan 2007. (CEST)

Večernji list od 5.5.1980.[uredi kôd]

Našao sam Večernji od tog datuma. Skenirao sam neke članke i pstavio na stranice: http://tito.medofon.net/

Slobodno se može ubaciti u članak kao link.

Puno pozdrava,

Caka22Caka22 (razgovor) 19:00, 3. ožujka 2013. (CET)[odgovori]