Razgovor:Aikido

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Aikido.
Rad na člancima
Pismohrane:


korindo aikido[uredi kôd]

Korindo je moderna japanska borilačka vještina (gendai budo) koji kombinira klasičnu Jujutsu, tradicionalna oružja, a rane učenja Morihei Ueshiba. Iako se spominju kao stil aikida, Korindo je jedinstvena borilačka vještina na temelju Hirai Senseia razumijevanja pokreta tijela (taisabaki). Korindo je taisabaki sastoji se od sedam osnovnih oblika ili Kata koji su prakticirali i solo ili s partnerom. Ovo jedinstveno taisabaki može prakticirati praznih ruku ili s mačem, kratko osoblje, ili koplje. Krajnji cilj u marljivom proučavanju Korindo je taisabaki je izraziti prirodnu bešavne tijek kretanja i sposobnost da se primijeni tehniku ​​iz bilo koje pozicije ili situacije. Temeljena na Hirai jedinstvenog razumijevanja kruga, Korindo je taisabaki stres pravilan hod od bokova s ​​koordinacijom ruku i stopala pokreta.

Gotovo nepoznata većini aikido praktikanata, Korindo aikido se razlikuje u korištenju malim krugovima, brzim pokretima i markantnim (ateme). Minoru Hirai razvio Korindo kao sredstvo učinkovite samoobrane, osnovane u konceptima borilačkih taktike (heiho), ali je izrazio prirodno. Naziv "Korin" je izvedena iz budističke Pismu (Kannonkyo) i znači širiti svjetlo. Kao jedan razvija borilačku sposobnost, jedan također razvija kao ljudsko biće. Kroz beskrajne potrazi samomajstorstva, "moramo tražiti ispravne, prirodne, i miran način da živi." (Citat: Minoru Hirai, preuzet iz intervjua s Aikido Journal u 1994). U Hrvatskoj,jedini predtavnik ,koliko je poznato,Zlatko Vujasinovic-nosioc 3.dan crni pojas-Sandan.Vidjeti AMERICAN FEDERATION OF JUJITSU MEMBERS.Medjunarodni priznati instruktor. O korindo aikidu ptvrdjena tema od-AMAI/AIKI MARTIAL ARTS INSTITUT/Istina pobjeda je pobjeda nad sobom


Minoru Hirai (1903 -1998) rođen je u prefekturi Okayama u ožujku 1903. Od ranoj dobi je počeo učiti klasične borilačke vještine. Godine 1914, u dobi od jedanaest, Hirai je počeo studirati Togun-ryu pod njegov djed-in-law i upisao se u Okumura Nito Ryu u 1918. Hirai Sensei kasnije je otišao na križ vlak u raznim borilačkim disciplinama, a poznato je da je studirao Takenouchi-ryu, Kito-ryu, i Suburi-ryu. Godine 1938, nakon što je postao vrstan borilačke umjetnik s prednosti u iaido i jujutsu, Minoru Hirai osnovana Kogado dojo gdje je naglašen odnos borilačkih vještina i vođenje života. U 1939 Hirai Sensei Morihei Ueshiba susreo i ušao u poznati Kobukan dojo, koja je u to vrijeme naziva "Hell dojo" zbog rigoroznih treninga provedenog tamo.

Tijekom Drugog svjetskog rata, Minoru Hirai postao ulogu u razvoju i pouku novih uhićenja tehnika (taihojutsu) koriste japanske vojne policije. Kao čelnik yawara (jujutsu) odjel japanske vojske vojne policije školi, Hirai Sensei razvio i autor Rikugun Kenpei Gakko Taijutsu Kyohan (vojska vojne policije škola Taijutsu priručnik).

U siječnju 1942, Minoru Hirai imenovao je Morihei Ueshiba kao direktor općih poslova za Kobukan dojo. U listopadu 1942, Hirai Sensei je poslan kao predstavnik na Dai Nihon Butokukai gdje je igrao važnu ulogu u uspostavljanju ime Ueshibina umjetnosti, mijenja ime iz Aiki Budo do aikida. Godine 1945, Minoru Hirai je dobio čin Hanshi (master) od Dai Nihon Butokukai au listopadu iste godine osnovan Korindo dojo u Shizuoka. U rujnu 1953 je osnovao Korindo dojo u Tokiju iu siječnju 1954 osnovala organizaciju Nihon Korinkai.--Crosamurai (razgovor) 19:30, 9. prosinca 2012. (CET)[odgovori]