Razgovor:Djevojka s bisernom naušnicom (2003.)

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Djevojka s bisernom naušnicom (2003.).
Rad na člancima
Pismohrane:
Fotografija u filmu koja prati detalje, pa i kompoziciju velikih djela flamanskih autora, neponovljiv je doživljaj koji svakog znalca ushićuje.
Da li ste se našli kada u kinu punom Kunst historičara koji gledaju film? To je ono što vam se može desiti ako odlučite gledati ovaj art film. Priča je poput BBC-ove serije "Slike s Izložbe" na prvi pogled, samo živa.
No najbolji dio dolazi kad počnemo gledati detalje iza slike. Podslikavanje. Tehnike. Miješanje boja. Dok ne dođemo do pigmenta. Priča je to o suštini slikarstva, filozofiji koja stoji iza izbora boja.
Lapis Lazuli, ultramarin, prekomorsko plavo. Taj detalj kad slikar svoj model odlučuje ogrnuti plavom maramom današnjem gledatelju ne govori toliko ukoliko ne zna što to plavetnilo znači.


Osobno mislim da bi se citirani dio članka trebao ukloniti - wikipedija nije mjesto za osobne recenzije. Osim objektivnih činjenica o filmu, ne bi trebalo ići ništa više, kamoli ovoliko toga. Drugi? --Dario 17:36, 21 kolovoz 2005 (CEST)

Pitanje recenzija filmova je osjetljivo pitanje. Ako se stavlja samo faktografija, a bez mogučnosti komentara i ocjene filma, smanjuje se vrijednost za gledatelje. --Davor Moravek 01:21, 22 kolovoz 2005 (CEST)


Enciklopedijski članci ne trebaju imati mogućnost osobne recenzije. Ne slaže se svatko sa svačijim stavom, a wikipedija treba biti objektivno istinita za sve. --Dario 01:48, 22 kolovoz 2005 (CEST)
Po meni, navedeni je pasus previše subjektivan i nije mi baš "wikijevski". --Ante Perkovic
Hvala na pomoći i objekcijama, još sam nov i puno moram naučiti :-) --Davor Moravek 20:10, 22 kolovoz 2005 (CEST)