Razgovor:Dobro

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Dobro.
Rad na člancima
Pismohrane:

Hm, mislim da je pojam "dobro" jako varljiv. Osobno sam zastupatelj teorije da nema ni dobrog niti loseg, sve je onako kako sam dozivljavas, tvoj odnos prema nekom dogadjaju. Dogadjaj je neutralan i nepobitan a nas (ili bilo ciji) je osoban i mi ga kao takvi definiramo kao dobar ili ne. Tesko je definirati sto je dobro a sto nije. Sto je dobro? Ako mi se nesto svidja nije nuzno da je to i dobro, znaci mozemo pricati o svidjanju necega ili ne. DOBRO bi definirao kao, ako ja trebam nesto nauciti pa makar i na bolniji naci to je dobro za mene. Sta znaci dobar covjek? Mislim da je glupo pricati i nekoga definirati kao takvoga jer nije svakome ta osoba dobra, a kako reci nekome da nije u pravu sto misli drugacije. Kod nas vlada misljene vecine, ako vecina definira nekoga kao dobrog onda je on dobar a niko ne pita sto je s onima koji misle drugacije, mozda su oni u pravu.

89.172.231.24 09:49, 21. ožujak 2007. (CET)

Svoje osobne teorije objavi u knjizi. Taj izraz jedan je od sastavnih dijelova religijske etike, ako ne i etike općenito. Rosier 10:19, 21. ožujak 2007. (CET)

Dobro može biti i materijalni pojam (javno dobro, pomorsko dobro, zračno dobro....) --Suradnik13 10:15, 21. ožujak 2007. (CET)

Razdvojba. Rosier 10:19, 21. ožujak 2007. (CET)
Članak doduše izgleda kao da je prepisan iz Glasa koncila:/ Ima li filozofa u blizini?:P Rosier 10:38, 21. ožujak 2007. (CET)