Razgovor:Ekonomika

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Ekonomika.
Rad na člancima
Pismohrane:

ova podjela ekonomije na makro i mikro nije točna Prema novoj klasifikaciji znanosti donesenoj 14.03.1997 ekonomija kao grana društvenih znanosti je podjeljena na 6 ogranaka. I to : opća ekonomija, ekonomika poduzetništva, financije i financiska politika, kvantitativna ekonomija, menedžment i upravljanje te međunarodna ekonomija.

..............................

Ekonomija je znanost koja se stalno razvija mjenjanjem čovjekove svijesti i njegovih pogleda na ekonomiju kroz iskustva i interakciju s razlicitim kulturama i uopće ljudima, stoga ja ne bih ekonomiju striktno dijelio ni na dva ni na šest polja proučavanja, nego ju ostavio otvorenu novim otkričima kakva znanost u suštini i treba biti. Možda se sutra rodi i međuplanetarna ekonomija i sl....


Pažljivo sam pročitala sve članke iz ove kategorije. Zbrka je poprilična. Od raznih termina za iste pojmove, pa nadalje. Jako mi je žao, da je većina autora samo sa IP brojem, i da ih ne mogu kontaktirati. Sama ne znam, da li da se uhvatim pokušaja sređivanja? Hajde, neka mi netko da bar malu moralnu podršku da pokušam uraditi što mogu. Branka France 13:06, 13. ožujka 2006. (CET)

Bravo, Brankice :)

Evo, ovako...

Ako želite predložiti spajanje dvaju članaka, to radite ovako (sljedi primjer za stranice "kamata" i "kamate"):

U članku "kamata" na vrh dodate {{Spajanje|Kamate}}, a u članku "kamate" na vrh dodate {{Spajanje|Kamata}}. Sa "Spajanje" ne predlažete da li uklopiti "kamata" u "kamate" ili obrnuto, nego to ostavljate drugima da odluče.

Ako ne želite da se pojavi poveznica na stranicu za razgovor (vidi predložak:Spajanje), npr zato jer je razlog za spajanje očit (npr "kamata" i kamate") onda "Spajanje" zamijenite sa predložak:Spajanje.

Ako želite predložiti uklapanje jednog članka u drugi, onda to radite sa predložak:Spoji (sa poveznicom na stranicu za razgovor, gdje ide objašnjenje) ili sa predložak:Spoji (objašnjenje nepotrebno, podrazumijeva se).

Ako želite predložiti izdvajanje jednog dijela teksta u novi članak, dodajte na vrh predložak:izdvoji.

Tu su i {{wikipoveznice}}, {{wikipedizirati}}, {{stilska dorada}} i sl..

Naravno, umjesto predlaganja, možete i sami napraviti ova spajanja. Ostali suradnici će vas ispraviti ako što pogriješite.

Samo hrabro naprijed. :)

Sombrero 13:22, 13. ožujka 2006. (CET)

Hvala na podršci, Sombrero! Potrudit ću se, samo...lako je bilo prevoditi o životinjama, za ovo će trebati čak i koristiti "sive moždane vijuge", kako to govori Poirot. Branka France 14:24, 13. ožujka 2006. (CET)


Evo, kako sam napravila "komplet" - bilanca i njeni dijeovi, aktiva i pasiva, tako ću na neki način pokušati, koliko budem znala, zaokružiti, bar ugrubo, pojedine dijelove ovog tako kompleksnog sustava. Uzgred, sistemom copy-past dodajem interwiki pov. Nadam se, da je to ok. Kasnije, ako budem mislila da treba, dogovorit ćemo se o potkategorijama, ok?? Ako netko ima druge sugestije, sve su dobrodošle. Branka France 12:44, 14. ožujka 2006. (CET)

Samo pohvale, Branka :) --Sombrero 13:14, 14. ožujka 2006. (CET)