Razgovor:Geopolitički položaj Hrvatske uoči Prvoga svjetskog rata

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Geopolitički položaj Hrvatske uoči Prvoga svjetskog rata.
Rad na člancima
Pismohrane:

Hrvatska ili Trojednica ili Hrvatske zemlje ?[uredi kôd]

Da li je ispravno govoriti o Hrvatskoj u prvom svjetskom ratu ako Hrvatska sama po sebi tada nije postojala kao samostalna ili autonomna upravna cjelina. Odnosno postojala je kraljevina Hrvatska koja je sa kraljevinom Slavonijom povezana u jedinstvenu ugarsku kraljevinu Hrvatsku - Slavoniju. Mislim da bi se eventualno moglo govoriti o Kraljevini Hrvatskoj i Slavoniji ( tzv. Trojednici, faktički bez Dalmacije i Istre) u prvom svjetskom ratu ili da se govori o " hrvatskim zemljama u prvom svjetskom ratu" gdje bi se uključila Dalmacija i Istra. Eventualno bi se moglo govoriti i o Međimurju i Baranji.

Ante.sore (razgovor) 10:06, 13. studenoga 2021. (CET)[odgovori]

Po mom mišljenju, trebao bi se opisati geopolitički položaj svih "hrvatskih zemalja" u Prvom svjetskom ratu, ne samo stanje Kraljevine Hrvatske i Slavonije. Trebalo bi promijeniti i naslov u "Geopolitički položaj hrvatskih zemalja uoči Prvoga svjetskog rata".—Dean72 (razgovor) 21:02, 13. studenoga 2021. (CET)[odgovori]