Razgovor:Graviola

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Graviola.
Rad na člancima
Pismohrane:

Neenciklopedijski sadržaj[uredi kôd]

Obrisao sam neenciklopedijski dio teksta koji je preuzet s novinskih članaka o navodnom blokiranju komercijalizacije ovog lijeka od strane farmaceutske industrije jer su to tvrdnje na razini teorije zavjere. Ekstrakt graviole pokazao je van svake sumnje određeno antitumoralno djelovanje, ali ne toliko učinkovito koliko je u početku izgledalo. Prva je studija pokazala fantastičan 10 000 puta jači učinak od konvencionalne terapije, koji se pokazao puno skromnijim u kasnijim istraživanjima s ponekom neurološkom nuspojavom. To je vidljivo i u kasnijim referencama navedenim u istom članku.

Kad bi graviola bila uistinu toliko učinkovita, ona bi već bila u uporabi kao primarni lijek protiv raka, a farmaceutska industrija bi je već uvelike komercijalizirala i masno zarađivala na tome čak i bez da je patentira. Podsjećam vas da postoje čitavi segmenti farmaceutske industrije koji žive i prosperiraju komercijalizacijom lijekova kojima je istekao patent (genericima).

Vrlo je važno ne plasirati informacije koje bi budile lažnu nadu u ozdravljenje od teških bolesti, preparatima koji su ili neistraženi ili manje učinkoviti od konvencionalne medicine, pogotovo na jednom važnom projektu kao wikipediji. Time se može pacijenta dovesti u zabludu i odvratiti ga od pristanka na konvencionalnu terapiju.--Dean72 (razgovor) 13:05, 15. listopada 2013. (CEST)[odgovori]