Razgovor:Homoseksualnost (razdvojba)

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Homoseksualnost (razdvojba).
Rad na člancima
Pismohrane:

Ova razdvojba je besmislena. --Fausto 12:22, 25. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

nije, jer jedan članak upućuje na identitet (manjinske skupine ljudi) a drugo upućuje na medicinski pojam koji je korektniji u smislu određenja spolne orjentacije. --Davor Moravek 16:15, 25. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]
ja isto mislim da je besmislena. Homoseksualnost se koristi za seksualnu/fizičku privlačnost prema osobama istog spola ILI za seksualno ponašanje ILI za seksualnu orijentaciju. Tako je to opisano i engleskoj Wikipediji: [1] Predlažem da se ova dva članka spoje u jedan. Zokiboy 18:05, 1. lipanj 2007. (CEST)
Prema najnovijoj literaturi, "homoseksualnost" je diskriminatorni pojam i treba ga zamijeniti sa pojmom "istospolna orijentacija". Engleska terminologija nema nikakve veze sa razvojem hrvatskog jezika. Pojam kao takav ne nalazi se u Pravopisnom rječniku, već se navodi samo sljedeće, kao ispravna hrvatska riječ: homić, homoseksualac (vok. jd. homoseksualče), homoseksualka. (Badurina L. Marković I. Mićanović K. Hrvatski pravopis, Matica Hrvatska, Zagreb 2007. --Davor Moravek 08:42, 16. lipanj 2007. (CEST)
Koliko je meni poznato, taj pravopis nije ni služben niti preporučen od MZOŠ-a. U Anićevom rječniku pored homoseksualnost ne stoji kvalifikator pejorativnosti, već samo stoji: osobina onoga koji je homoseksualac. Besmisleno je govoriti za internacionalizam koji je u hrv. ušao iz engleskog, da engl. nazivlje nema veze sa hrv. Ovo dvoje treba spojiti u isti članak. --Ivan Štambuk 09:06, 16. lipanj 2007. (CEST)