Razgovor:Hrvatski klubovi osvajači i finalisti europskih ili svjetskih kupova

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Hrvatski klubovi osvajači i finalisti europskih ili svjetskih kupova.
Rad na člancima
Pismohrane:

Rukomet na pijesku[uredi kôd]

Tu se čini da postoje 2 podjednako važna (#1) europska natjecanja: EBT Masters Finals, na koji se kvalificira vrlo mali broj najboljih ekipa po EBT rang listi te Kup prvaka ili Kup nacija. Trebalo bi razrješiti tu situaciju. Setenzatsu (razgovor) 14:36, 28. travnja 2019. (CEST)[odgovori]

M/Ž pobjednici[uredi kôd]

Za ekipe koje su osvojile naslove i u muškoj i u ženskoj konkurenciji bilo bi dobro napraviti kao ovdje (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_highest-grossing_films#Highest-grossing_franchises_and_film_series) tablicu unutar retka tako da se ukupan uspjeh ekipe rastavi na uspjeh muške i na uspjeh ženske ekipe.Ako ima netko umješan i željan bilo bi dobro to napraviti.

Prvo sam probao rastaviti sve stupce na M/Ž, ali mali broj klubova ima i M i Ž sekciju, a još manji ih je i osvojio titule u obje sekcije. Uz sve to tablica se jako raširi i sve postane vrlo nepregledno, nepotrebno. Tako da je ovo najbolja opcija. Setenzatsu (razgovor) 14:36, 28. travnja 2019. (CEST)[odgovori]

Tenis[uredi kôd]

U prošlosti je postojalo klupsko prvenstvo Coca Cola Cup. Je li bilo seniorsko ili uopće europsko? HATK Mladost čini se osvojila. Setenzatsu (razgovor) 15:09, 28. travnja 2019. (CEST)[odgovori]

Streetball / Ulična košarka / FIBA 3x3[uredi kôd]

Ima ekipa koje se čine uspješne na europskom i svjetskom nivou, odnosno koje imaju neka finala. Nađu se sporađično izvori koji navedu neke uspjehe, ali ništa kompletno. Sport iako je profesionalan, amaterski i neozbiljno djeluje prema van (objava rezultata, vijesti, dostupnost informacija o natjecanjima i ekipama; ekipe mijenjaju imena ko čarape...). Teško je to popratiti. Ono na šta sam ja naišao je sljedeće (naravno malo je vjerojatno da je to sve, a da budem iskren nisam ni siguran koliko je točno s obzirom na nikakav uspjeh reprezentacije na svjetskim prvenstvima (koju uglavnom čine igrači najbolje ekipe - očito bi rezultat trebao pozitivno korelirati)):

  • Klesari Kebo, Šibenik ( 2003. Međunarodni turnir na Bolu –Neslužbeni prvaci Europe, 2003. Caorle Italija – 3. mjesto na prvenstvu svijeta, 2004. Isti turnir- 2. mjesto, 2005. Caorle –Italije- 3. mjesto na prvenstvu svijeta, viceprvaci svijeta u streetballu za 2008. [1])
  • Statist, Split -bili #1 na svjetskoj ljesvici (pa onda nešto morali i osvojiti; možda FIBA 3x3 World Tour Finals što bi bio ekvivalent svjetskom prvenstvu za klubove)
  • UNIT 021, Split (2005. europski prvaci u streetballu) Setenzatsu (razgovor) 18:54, 8. svibnja 2019. (CEST)[odgovori]