Razgovor:Ko to kaže, Srbija je mala

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Ko to kaže, Srbija je mala.
Rad na člancima
Pismohrane:

No, za vrijeme Domovinskog rata, dodat je i dio u kojemu se govori o borbama protiv Hrvatske. Bila je omiljena među srpskim paravojnim formacijama u Republici Srpskoj Krajini.

Hmmm, znaš kako, dodat je deo, ali to onda nije ta pesma, nego neka druga, ono što se dodavalo nije isto sa originalom koji je nastao pre 90 godina i jednostavno ne može se tvrditi tako nešto, da su dodavani delovi. Zvanična verzija pesme je ova u 4 strofe i dva distiha. I to da je bila omiljena, imaš li podataka ili tvrdiš bez podataka? Nema dovoljno podataka za ovakve tvrdnje. Alexandarvb (Alexandarvb)

Molim obrišite drugi svetski rat, u pesmi se nigde ne pojavljuje drugi svetski rat. Poslednja strofa kaže:"Osamnaeste srbin pobedio." Obratite pažnju da rečenica u pesmi "Švaba udario" se odnosi i na Nemačku i na Austriju (računaju se kao isti narod). Znači govori se isključivo o balkanskim ratovima i o velikom ratu(prvi svetski). Ne spominje se drugi svetski rat. Hvala! (Nemanja)

Pjesma je o prvom svjetskom ratu. Spominje se 1912. ("turke istjerala"), 1913. ("pred bugare stala"), 1914. ("švaba udario") i 1918. ("srbin pobijedio") godina. MateoKatanaCRO (razgovor) 12:00, 1. travnja 2017. (CEST)[odgovori]