Razgovor:Korenica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Korenica.
Rad na člancima
Pismohrane:

Ako naselje nema status grada ne znači da nije gradić. U Hrvatskoj postoje naselja gradskog, seoskog i mješovitog tipa što nije povezano sa statusom grada ili općine nego strukturom stanovništva odnosno čime se ono bavi. Npr. Jelsa na Hvaru ili Bol na Braču nemaju status grada, ali su definitivno gradići, a ne naselja. Slično je i sa Korenicom. Max

Pogledajte Razgovor o kategoriji:Hrvatski gradovi gdje su objašnjeni popisi županija, gradova i općina.

U Narodnim novinama izaberite godinu 1997. i broj Narodnih novina 10, odaberite stavku 1. Zakon o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, Korenica se ne navodi ni kao županija, ni grad ni općina već naselje.

Gradovi su označeni GRAD, općine Općina a naselja Naselje.

Nemam ništa protiv Korenice ali nažalost prema važećem zakonu ona spada u naselja, iako se infrastrukturno i po ostalim parametrima može nazvati gradić. Ovo je samo podatak da se ne stvara zabuna, jer svi mi volimo prikazati svoje mjesto u najboljem svjetlu.

Andrej Šalov 12:52, 23. prosinca 2005. (CET)

Hvala na pojašnjenju! Još sam novi pa nisam znao kojih se kriterija drži wikipedia. Naselje, grad, općina-nije toliko ni bitno!:) --Max 13:06, 23. prosinca 2005. (CET)