Razgovor:Krbavska bitka

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Krbavska bitka.
Rad na člancima


Možda cjepidlačim, ali koliko sam ja upoznat, ban se zvao Emerik Derenčin, a ne Derenčanin ili Derečanin i sl. Pa da ispravno napišemo u svim člancima? Pozdrav! Krešimir Ižaković 15:04, 2 Jun 2005 (CEST)

I ja mislim da je Derenčin, a to većim dijelom potvrđuje i Google. Još ću danas provjeriti u enciklopediji, pa ako tamo piše Derenčin, sutra mijenjam svugdje. Inače, ovo je vrlo dobar članak. --Zmaj 15:10, 2 Jun 2005 (CEST)

U pravu ste. ne znam sto sam napisao derencanin? --MonteChristo 15:15, 2 Jun 2005 (CEST)


Dodao sam poglavlje o širem kontekstu iz dva razloga: prvi je taj što još nema odgovarajućeg članka o cijelom periodu, a drugi je što ovako cijela bitka dobiva odgovarajući okvir. Još ću malo detaljnije popuniti taj dio kad nađem vremena (ili će netko drugi). Zoran M 12:45, 5. srpanj 2007. (CEST)


Zna li netko otkud sekundarni naziv "krvavo polje"? Našao sam to u engleskoj varijanti članka i izbrisao odande (za svaki slučaj). Je li to utemeljeno u nekakvom prijevodu sa starohrvatskog ili je jednostavno u pitanju pjesnička sloboda? Meni baš nema previše smisla (svako bojno polje je u biti "krvavo"). Zoran M 12:59, 5. srpanj 2007. (CEST)

Mislim da je ispravnije kršćanske snage u kosovskoj bitci nazivati srpsko-bosanskom vojskom, zar nije to objektivnije? Dekus (razgovor) 21:10, 2. svibanj 2008. (CEST)

Zanima me, na koje se izvore pozivate kad tvrdite u opisu bitke "digla se prasina" ili "jedan po jedan naredili su potjeru" "uz divljačke povike udarili"...?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Nightairmoon (razgovordoprinosi)