Razgovor:Leksikon hrvatskih književnika BiH od najstarijih vremena do danas

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Leksikon hrvatskih književnika BiH od najstarijih vremena do danas.
Rad na člancima
Pismohrane:

Da prebacimo stranicu na Leksikon hrvatskih književnika Bosne i Hercegovine? Ovaj zadnji dio mi se čini suvišan. --Ante Perkovic

Vratiti na staro bez preusmjervanja. Zato jer:
  • radi se o cijeloj knjizi koja se samo prebacuje na Internet
  • u njem su uključeni u velikoj mjeri marginalni autori, pa je samo činjenica što su u tom leksikonu razlog upisa- inače ih dobar dio ne bi bio
  • u njemu su samo katolici. Zbog političkih razloga, Hrvati u BiH ne inzistiraju na tom da hrvatskoj književnosti pripadaju i neki pravoslavni iz BH (Novak Simić, Mirko Kovač) i muslimani (Alija Nametak, Safvat Bašagić, Mak Dizdar, Irfan Horozofić, Musa ćazim Ćatić, Enver Čolaković,..).
Dakle-Leksikon i Hrvatska književnost u/iz BH su dvije stvari koje se preklapaju, ali ne poklapaju. Stoga ovu stranicu treba vratiti na staro. Mir Harven 14:49, 22 kolovoz 2005 (CEST)


Ako netko želi stavljati knjige na Wikimediju, za to postoje Wikiknjige. Čim si stavio tekst kao članak na hrvatsku Wikipediju, omogućio si njegovo mijenjanje. Pritom se ravnamo po logici, a ne po nečijem autorstvu, koje uostalom na Wikipediji više ne postoji. Iluzija je očekivati da netko na Wikipediji može imati nedodirljivi članak. --Zmaj 14:56, 22 kolovoz 2005 (CEST)
Članka i jest mijenjan u onim vidovima kako je dogovoreno s autorom. No, ponavljam: taj dio obuhvaća samo katolike, pa je stoga neprimjeren. Stoga, da ne solim pamet, bez podebljanih slova:
    • apsolutno su dobrodošle promjene koje će učiniti tekstove vidljivijim, čitkijim itd.
    • no, ako netko ne zna dovoljno o cijeloj problematici sadašnje situacije Hrvata u Crnoj Gori, BiH, o prošlosti i sadašnjosti, i njegove/njene intervencije vode jedino gubitku i nevidljivosti linkova na oveće članke- realno je da se suzdrži od interevencija u nešto s čim, očito je-nije dobro upoznat. Put u pakao je popločan dobrim namjerama. Mir Harven 15:01, 22 kolovoz 2005 (CEST)


Leksikon...[uredi kôd]

Sad je došlo vrijeme da se ova knjiga, jer riječ je o knjizi, a ne o popisu koji ona sadrži, prebaci na WikIzvor.--Tomahawk 14:54, 14. rujna 2005. (CEST)Tomahawk