Razgovor:Miroljub Ante Evetović

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Miroljub Ante Evetović.
Rad na člancima
Pismohrane:

Iako je ponešto ispravljeno, još uvijek je cijeli članak - teško shvatljiv.

Osobito se to odnosi na zadnju rečenicu - GROZNO. Nepismenije valjda ne može. 15. sutudenog 2007./smiron/

"sUtudenog" je možda pismeno?
Nemojte kritizirati, ako ne namjeravate doprinositi.
Drugo, ako se niste u stanju potpisati i surađivati, onda ne vrijeđajte suradnike i njihov trud.
"Nepismeni" i "grozni" suradnik je barem napisao članak, dok ste Vi, suradniče koji se krijete iza IP-adrese (i ne udostojavate se niti registrirati na Wikipediji i djelovati pod suradničkim imenom), samo stajali sa strane i ne činili ništa, odnosno članak nije niti postojao.
Wikipediji ne trebaju postranični mudrijaši, nego suradnici, ljudi koji žele pomoći i koji zbilja pomažu i ispravljaju, ondje gdje je nešto neispravno. Kamarad Walter 14:50, 16. studeni 2007. (CET)

DRuže Waltere(nisi valda onaj koji je branio Sarajevo!) Nisu svi vični tipkanju (sutudeni je očiti 'tipfeler') Što se tiće potpisa - stavio sam ga. Ako misliš na puno ime, možda ga i stavim kada to TI učiniš. Ne surađujem - veliš! A tko je stavio nekoliko manjih dopuna!??? koje , dakako, nisu uklonjeni jer su ti dobrodošli - OČITO.
I na kraju ovoga: Ono MIROLJUB je pseudonim vlč. Evetovića - ako nisi znao, pa prema tome nemože biti na prvom mjestu. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.3.251.81 (razgovordoprinosi) 18:59, 14. prosinac 2007.smiron, 14. prosinca 2007.

Ugledni izvori na hrvatskom ga nazivaju rasporedom Miroljub Ante Evetović.
Ima ga pisanog i u rasporedu Ante Evetović Miroljub i Ante Miroljub Evetović.
Ja sam za mjerodavne uzeo ove prve.
Kada govorim o potpisu, mislim na wikipedijski potpis. Toliko se možeš razumjeti u stvari.
Protivim se ičijem stavljanju osobnih podataka. Treba čuvati i poštivati svačiji privatni život. Stoga, znaš za četiri tilde ~~~~ koje čine potpis.
Manje dopune: hvala.
Ali to znači da i dalje nisi započeo članak. Nije rješenje reći "ja sam uklonio kamenčić sa praga" i hvaliti se okolo kao da si učinio graditeljsko djelo. Treba napraviti kuću da bi se tako nešto moglo kazati!
Sad povuci usporedbu. Koliko si ti članaka pokrenuo? Kamarad Walter 14:08, 17. prosinac 2007. (CET)

Druže Waltere, ne moram se ja razumjeti u te finese, pa niti u potpis kako ti želiš. Mene jedino smeta što je članak (još uvijek) nepismeno donešen i (na početku) bez nekoliko bitnih činjenica. Kažeš: Ugledni izvori na hrvatskom, a ne kažeš koji su to izvori. Po tome može mjerodavan izvor biti i izdanje izašlo u Kini na hrvatskom jeziku, dok istodobno izdanja izašla u Hrvatskoj su margina, po tebi. Hrvatski biografski leksikon i ostala izdanja Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža kažu Evetović, Franjo (Ante, Miroljub), dakle pored porodičnog prezimena upotrebljavaju krsno ime, a u zagradi donose, a u tekstu objašnjavaju zašto Ante i zašto Miroljub. Prema tome ispravo je JEDINO Ante Evetović Miroljub (Evetović, Ante Miroljub). I nikako da središ onu zadnju fantomsku rećenicu: ŠTO JE PODIGNUTO ???? Popraviti ću ti tu nejasnu rečenicu, a ti vidi što je bolje- tvoje ili moje!
Što se tiće koliko sam započeo članaka kažem: količina to nije mjerilo nečije vrijednosti, već koliko su donešeni podaci TOČNI. Pod dva: čovječe nemam ti ja vremena pisati besplatno jer moram živjeti - jesti!
smiron, 21. prosinca 2007. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.3.249.56 (razgovordoprinosi) 14:56, 21. prosinac 2007.

Prvo, ne uređivaj ono što sam napisao gore.
Ne znam što si htio reći spajanjem u "hrvatskom ga" u "hrvatskomga".
Koji to izvori? A da otipkaš u Googleu njegovo ime u polju za traženje?
Pogledaj, pa ćeš vidjeti jesam li neozbiljno pristupio.
Drugo, postoji mogućnost i slovne pogrješke.
Je li bitna količina i kvaliteta?
Slažem se da ne može se napisati 1000 bezvezarija, jer bezvezarija je uvijek samo to.
Ali količina je bitna!
Šta kome vrijedi pristup "zna se da on postoji". Tko to zna? 5 akademika koji su odavno prestali održavati veze sa vanjskim svijetom, a zapisi postoje u samo 4 knjige (inače izdanih u nakladama od 20 primjeraka) koje trunu od plijesni na kakvoj prašnjavoj vlažnoj polici služeći kao kruh svagdanji miševima i štakorima u nekom zabitom mračnom podrumu za kojeg nitko ne zna da i postoji, a kad ga netko konačno nađe nakon 30 godina, onda misli da je to otpadni materijal za loženje, koji tako i završi, a ako zaluta slučajno u koji časopis, to možeš zaboraviti, jer njih nitko i ne čita.
Bezimeni moj prijatelju, ako se pisanjem o svim ovim ljudima ne skrene pozornost na njih, neće nikad. Tu je količina važna. Govoriti o njima, a ne mudrijati i maltretirati sa ekskluzivnostima i luksuznim izdanjima.
Ja sam ovo gore malo iskarikirao, ali valjda si sad vidio što sam htio reći.
Koliko vidim po člancima koje sam ja otvorio, a ne ti, ova tema je bila zapuštena. Skoro nikad nisam naletio na članak kojeg je netko načeo prije mene.
Ti očekuješ da ti netko plati? Mi bački Hrvati bismo izumrijeli trideset puta kad bismo čekali one šta želi da im se plati. Možda čekaš da ti koja velika novinska kuća sa zapada plati 200 tisuća dolara za ekskluzivnu priču? Ili da ti u Hollywoodu snime film o bačkim Hrvatima? Čovječe, ne sanjaj.
A sad, trk na Google i otipkaj što sam ti rekao. Kamarad Walter 16:07, 21. prosinac 2007. (CET)

Mali (druže Waltere), postao si drzak! A ne znaš s kim se dopisuješ. Znam da istina najviše i uvijek, vrijeđa, ali, ipak bi mogao biti uljudniji. Ako si Hrvat, kako tvrdiš (a ja ti to ne osporavam!)morao bi znati da se po našem, hrvatskom, pravopisu prvo piše ime pa onda prezime i potom nadimak (ako ga ima). TU VIŠE NEMA DISKUSIJE! Kada već tako silno želiš biti publicist i povjesničar, otiđi u arhive u Kaloči, Baji i drugdje pa istraži život Evetovićev i napiši pravi članak sa izvornim dokumentima, a nemoj prepisivati što su već neki drugi prepisali od tko zna koga. Budi Džek Waltere!!!! A ono što sam ti dopisao i popravio izbriši; ako imaš jaja da ti članak ostane invalidan - učini to.
smiron, 21. prosinca 2007.
p.s. jesi li imao Evetovićevu jedinu knjigu (za njegova života) ikada u rukama. Ja jesam, i tvrdo i meko izdanje!!!!! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 83.131.252.127 (razgovordoprinosi) 21:04, 21. prosinac 2007.

Molit ću Vas da zadržite uljudni ton i razinu izražavanja.
Wikipedija nije mjesto za kompleksaške ispade, niti za otresanja na suradnike i liječenja vlastite agresivnosti na suradnicima čiju ljubaznost i uljudnost u ophođenju shvaćate kao njihovu slabost i nesposobnost za obranu i sukladno tome, smatrate iste za Vašu vreću za udaranje i za predmet Vašeg iživljavanja.
Upotreba velikih slova i gomilanje uskličnika u porukama stvara dojam vike na sugovornika (ne samo glasnog govora, nego vikanja, iskazivanja agresije prema sugovorniku). A iz Vaših poruka se da vidjeti da je to kod Vas uobičajeno ponašanje. Svladajte osnove komunikacije na internetu.
Izrazi kao "tu više nema diskusije" uz uskličnike pripadaju nasilničkoj komunikaciji. Takvim porukama nije mjesto na Wikipediji. Stranice za razgovor jesu stranice za razgovor, ne za "nema više diskusije". Ove stranice jesu za raspravu, ali plodnu, ne trolovsko otezanje unedogled sa besplodnim i bespredmetnim raspravama.
Izraz kao "ako imaš jaja" ostavite za ulicu, jer takvi izrazi spadaju za uličare, ne za jednu enciklopediju, odnosno iskazujte svoju jezičavost i iskušavajte svoju hrabrost prema uličnim nasilnicima, koji će Vam odgovoriti na svoj način, a ne prema pristojnom sugovorniku koji ne uzvraća udarac.
Po razini Vaše komunikacije i načinu ophođenja sa drugima, izgleda da ste Vi knjige držali u ruci samo onda kad ste ih prekrcavali iz kamiona u knjižaru. Kamarad Walter 09:58, 28. prosinac 2007. (CET)

Molim vas da se malo smirite, da se ne pretvori u vruću raspravu. --Vatrena ptica

Započnite raspravu o stranici Miroljub Ante Evetović

Započnite novu raspravu