Razgovor:Mjesna zajednica

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Mjesna zajednica.
Rad na člancima
Pismohrane:

Suradnik je rekao da mu je izvor srpska wikipedija. Na srpskoj wikipediji piše nešto sasvim drugačije, kao i na bosansko. Pošto hrvatski Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ne poznaje termin mjesnih zajednica, točnost ovoga članka je osporena.

Nadalje, u članku se navodi nekakav Zakon o lokalnoj samoupravi, ali ne piše koji, niti čije države. Ukoliko se ovaj članak ne sredi na odogovarajući način biti će obrisan --Suradnik13 15:48, 18. prosinac 2007. (CET)

MZ društveno političke jedinice lokalne samouprave[uredi kôd]

Radi se vjerovatno o zakonu SR Hrvatske, s obzirom da su MZ u to vrijeme bile društveno političke jedinice lokalne samouprave - dakle, DRUŠTVENO-POLITIČKE ! To je bilo moguče jer u jednopartijskom sistemu, ko kod da je upravljao MZ-om, pripadao je SK pa koje god republike. Danas su MZ (bar u BiH) još uvijek aktivne, osim što su danas samo DRUŠTVENE (ali ne i političke) ZAJEDNICE LOKALNE SAMOUPRAVE i nemaju ovlasti koje su imale u socijalističkoj samoupravi prethodne države - rade nešto oko komunalija, uređenja stambenog i prostora ulice kvarta i slično ...--Santasa99 (razgovor) 07:52, 17. lipanj 2009. (CEST)