Razgovor:Nijemci

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Nijemci.
Rad na člancima


? Što je vama ? Nijemaca ima preko 82-4 milijuna u Njemačkoj. Glede podataka o drugim zemljama, teško je imati racionalne kriterije: najveći dio Amerikanaca su podrijetlom Nijemci, ali se to valjda ne broji. Usput-ove Walkire s Oktoberfesta su ipak komedija. Dajte stavite nešto...estetskije. Mir Harven 23:21, 14. studenog 2005. (CET)


U redu slika se može maknuti, ona samo pokazuje jedan mali detalj koji pripada njihovoj kulturi. Pivo vole, i ponosni su na to. Što se tiće popisa broja, ne stanovništva, nego etničke pripadnosti, uzimam je iz službenih podataka , da on ne bi bio šarolik služim se jednim izvorom. Brojeve nikada ne upisujem tipkanjem nego ljepljenjem, da ne bi došlo do grešaka. Ako je moj izvor 'Joshua project' u svojim podacima naveo da je Nijemaca ima 62,644,000 , a služi se isključivo podacima od 'UN Country Population' za Njemačku vrijede (2005. godine), znači da tu nije naveo pripadnike 79 ostalih naroda i narodnosti kojiliko ih (2005) ima u Njemačkoj. Svega skupa Njemačka (2005) ima cc. 82,689,000 stanovnika. Ja sam ovdje naveo broj pripadnika Nijemaca a ne broj stanovništva Njemačke. Izbacio sam van i Hrvate i Srbe i Židove i Kineze. Gospodine Mir Haven, broj od 82,000,000 je broj stanovnika Njemačke, ja nisam pisao o Njemačkoj nego o Njemcima kao narodu i usput naveo sve države na svijetu gdje ih god ima. Nemojte brkati stanovništvo i narod. Ipak hvala vam na obavijesti. Dolje si možete na linku pogledati o ovoj problematici. Što se tiće Nahabedere, nisam pronašao nikakav njegov doprinos, samo črčkanja po tuđoj muci. [stanovnika.http://www.joshuaproject.net/countries.php?rog3=GM]

da Austrijanci su Bavari, to je etno-nacionalisticki mit tipa Nacionasocializma; tocno je da vecinom govore Bavarskim dijelektom (osim u Vorarlbergu); u novoj verziji texta ne vidim ni jednu rijec, koja siri mrznju Nahabedere 11:12, 18. prosinca 2005. (CET)

Nastavak na Razgovor:Austrijanci