Razgovor:Nogomet na OI 1948.

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Nogomet na OI 1948..
Rad na člancima
Pismohrane:

Što rade moderne zastave Hrvatske i Srbije u ovako dalekoj prošlosti??? --Tycho Brahe 20:34, 20. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]

Zašto moderne zastave? Zato, što su to današnje zastave upravnih jedinica bivše FNRJ/SFRJ (stariji će prepoznati, mlađi bez tekstualne oznake neće imati pojma o čemu se radi. Ako je to problem, možemo staviti zastave socijalističkih republika.
Zašto zastave (ako to netkome može predstavljati problem)? Bit je informirati čitatelja o podrijetlu igrača koji su igrali za federativnu državu koja se raspala, a cjelokupni uspjesi te države su (DFJ, FNRJ, SFRJ) predmet svojatanja (i to isključivo za se), odnosno: do raspada Srbije i Crne Gore, ta državna zajednica je svojatala uspjehe bivše Jugoslavije, a nakon raspada, iz Republike Srbije svojataju isključivo za sebe (jer je raspuštanjem državne zajednice, dogovoreno da Srbija bude isključiva sljednica).
Nažalost, ima upornih suradnika na Wikipedijama koji takvu propagandu ustrajno guraju i brane i dan-danas, živeći u svom lažnom svijetu Košarkaška EP na njemačkoj wikipediji, a evo i malo povijesti promjena [1], [2], a evo i "argumenata" sa Raspravne stranice o košarkaškim EP na njemačkoj Wikipediji, odnosno evo povijesti promjena, tako da vidite tko je propagirao.
Ovo su primjeri za Košarkaška SP [3] i promjenu i ovu promjenu. Ovo je sa stranice za raspravu [4]. Kod košarke je ovo najupadljivije, i drugdje ima tih priča.
Takva isključiva svojatačka razmišljanja su obične bedastoće i primjer posvojnosti i sebičnosti koja se sreće kod razmažene maloljetne djece (derladi). Nažalost, izgleda brojnim europskim i svjetskim športskim organizacijama to nije jasno, pa i dan-danas naslove bivše FNRJ/SFRJ pripisuju Srbiji.
Ovako, kada prikažemo državljansko podrijetlo tih igrača, informiranost korisnika će biti veća, a plitkost/zlonamjernost/lijenost u međunarodnim športskim organizacijama će biti razotkrivena/raskrinkana, pa će se tada "argumentiranije" pokrenuti pitanje sljednosti naslova.
Uostalom, tako smo si uspili izboriti pravo za nastup na OI 1992., kada smo nabrojali pred Središnjim uredom FIBA-e koji sve igrači reprezentacije bivše SFRJ su Hrvati, i da ne može Srbija i Crna Gora prodavati priče kako su oni jedina košarkaška veličina, i da se ne može isključiti Hrvatsku iz igre. Kubura 17:44, 21. kolovoza 2006. (CEST)[odgovori]