Razgovor:Obrezivanje

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Obrezivanje.
Rad na člancima

"sunet" je obrezivaje kod muslimana, kod židova je to "brit milah", kod drugih naroda i tradicija koje to prakticiraju ima druge nazive; dakle predlažem brisanje izraza "sunećene" kao sinonim za obrezivanje - cirkumciziju.

klitoridektomija je djelomičo ili potpuno odstranjvanje klitorisa, ne i malih usana; labiectomia ili vulvectomia - djelomično odstranjivanje malih ili velikih usana ili oboje, ponekad se udružuje s klitoridektomijom u obrednom obrezivanjužena nekih etničkih i religiskih zajednica; mislim da bi cijeli tekst trebalo preraditi

--alz 16:43, 7. prosinca 2005. (CET)

Ti kao da ne vidiš što piše, piše da je circumcizija obrezivanje, vrsta tjelesnog sakaćenje (što i je) a ne sinonim za obrezivanje kod Muslimana, a navedene su vrste sakaćenja kakva postoje širom svijeta , klitoridektomija ili subincizija, i druge, nema veze. Čitaj pa piši, ne lupaj bez veze. Navodi ih Zeller, a ti piši o njima pod njihovim nazivima, ili si pametniji od njega. --Zeljko 13:03, 12. srpnja 2006. (CEST)

Može li se staviti obratno, tj. da "cirkumcizija" preusmjerava na "obrezivanje"? --Zmaj 13:11, 12. srpnja 2006. (CEST)

Pa to ti je isto. Može kako želiš --Zeljko 13:13, 12. srpnja 2006. (CEST)

OK, obrnut ću da hrvatska riječ bude glavna. --Zmaj 13:14, 12. srpnja 2006. (CEST)

Onu klitroridektomiju treba srediti, samo sam prenesao nečiji tekst koji mi se ne sviđa. --Zeljko 13:19, 12. srpnja 2006. (CEST)