Razgovor:Odluka o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Odluka o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ.
Rad na člancima
Pismohrane:

Informacija o Ivici račanu je bila totalno promašena, i ne radi se o odluci od 8. listopada, već o onoj od 25. lipnja 1991. Pouzdan izvor govori sljedeće, ali za Ustavnu odluku od 25. lipnja:

Ivica Račan, koji je istaknuo da SDP podržava i odluku i postupak za suverenost i samostalnost Republike Hrvatske, ali da je nezadovoljan time što "nije ostavljena mogućnost za udruživanje sa drugima koji to žele", te da će glasovati protiv donošenja Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. Nakon toqa većinom glasova Sabor je usvojio Ustavnu odluku, kojom se Republika Hrvatska proglašava suverenom i samostalnom državom, a zatim i Deklaraciju o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, koja je usvojena jednoqlasno, te Ustavni zakon o izmjenama i dopunama Ustavnog zakona za provedbu Ustava Republike Hrvatske, koji je usvojen većinom glasova. (HINA)--Ex13 (razgovor) 22:04, 18. rujna 2011. (CEST)[odgovori]