Razgovor:Operacija Orkan '91.

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Operacija Orkan '91..
Rad na člancima
Pismohrane:

Gubici = ?



Koliko je poznato, srpsko stanovništvo se odlučilo suprostaviti režimu Franje Tuđmana. Dobili su ili kupili oružje i uspostavili oblast koja je trebala postati autonomna. JNA se ipak odlučuje povući, i srpsko stanovništvo bježi...

Netko je odredio da granica bude baš ona na kojoj je napredovanje hrvatskih vojski zaustavljeno. Ako je neprijateljska strana prepustila teritorij, zar ne bi trebalo imati bar toliko „senzualnosti“ i priznati da je taj teritorij prepušten?

Ali koliko bi mirovina „palo“ da se tako sve jasno objasni i regulira?— Prethodni nepotpisani komentar napisao je 174.34.141.37 (razgovordoprinosi)

Komentar[uredi kôd]

Dobro , zbog čega na operaciji Orkan piše da je ratovalo 13.500 srpskih vojnika , kada se zna da ih je ratovalo na desetke tisuća ?

Promjenite to... mogu vam pokazati dokumente koji to dokazuju - ako je potrebno...— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ždrijebac (razgovordoprinosi)

76 Samostalni bataljun[uredi kôd]

Pitam ja pisca ovog teksta, kojeg nisam niti pročitao do kraja, jer vidim da na spisku postrojbe nema 76. sam. bataljun Pakrac, koji je odigrao vrlo veliku ulogu u obrani presjecanja Lijepe naše. Svi koji su bili stalno u Lipiku i Pakracu svjesni su svoje uloge tijekom najžeščih borbi 1991. godine, dok nije organizirana HV, te došla pomoč od mobiliziranih, iz raznih krajeva Lijepe naše. Slobodno stojim na raspolaganju za sva pitanja, svima koji čitaju a i piscu teksta, koji nije u cijelosti upoznat sa svim događajim koji su se odvijali tijekom 1991. godine na ovim prostorima, da se slobodno obrate na moj meil: miroslav.fila1@po.t-com.hr Lijepi pozdrav iz Lipika