Razgovor:Paleokontakti

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Paleokontakti.
Rad na člancima
Pismohrane:

ovdje ima puno do neprepoznatljivosti iskrivljenih naziva. --Zeljko 12:31, 4. travanj 2007. (CEST)


Cijeli je ovaj tekst prepisan iz nekog časopisa, knjige ili tko zna čega, zajedno sa spojnicama u teksttu, slučajnim tiskarskim pogreškama, krivo pisanim terminima iz mitologije (nije Gvaj Baba, nego Gway Baba). Od niza profesora, jedno dvojicu ne mogu identificirati (ili su nepoznati, ili je pogrešno ispisano ime). Volio bih znati tko je novinar koji je ovo napisao. Ovo je pisao samo novinar, ali ne i profesor, jer bi znao ispravno napisati neke termine vezane uz domorodačku mitologiju, osobito onu Kayapo Indijanaca. Ne postoji Kuben-Krau-Kein (zove se Kuben-Kran-Kein), pleme nije Kavapo ( navedeno na svim mjestima, osim na podnaslovu), takvo ne postoji, zovu se Kayapo Ali znam jedno. Tekst o mitologiji koja se tiče Kayapo Indijanaca, uključujući i članak o Bep-Kororotiju, temelji se na radu jedne profesorice koja je živjela prije kojih dvadesetak ili više godina sa jednom malenom grupom Kayapo Indijanaca sa rijeke Fresco. Njezim rad eksploatirao je famozni Daniken i širi se poput požara. Sve je ovo plod nečijeg truda koje je netko snimio i programom abbyy stavio na wikipediju. Mislim da je sve ovo ukradeno. --Zeljko 12:23, 7. travanj 2007. (CEST)

24.8.2007, Tomislav:
Upravo sam pročitao knjigu "Homo X, Tragom čovjeka i pradavnih kultura" koja između ostalog sadrži i "sporni" tekst "Paleokontakti". S obzirom da je jedan od autora knjige upravo g.Ivan Šimatović, koji je i stalni suradnik emisije "Na rubu znanosti", teško je da bi se moglo raditi o krađi. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 78.3.250.40 (razgovordoprinosi) 22:22, 24. kolovoza 2007.
A kako se onda kod tebe naziva kad netko uzme nešto bez dopuštenja vlasnika? --Ante Perkovic 16:20, 1. rujan 2007. (CEST)