Razgovor:Petrijevci

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Petrijevci.
Rad na člancima
Pismohrane:

Treba napisat da su Petrijevci nekad davno bili republika :).

komentar na pasos[uredi kôd]

""Domovinski rat. Domovinski rat je Đakovačku i Srijemsku biskupiju bio rastrgao na troje: srijemski dio je došao u granice SR Jugoslavije (sada SiCG), hrvatsko Podunavlje je od 1991. do 1997. bilo okupirano, a treći dio biskupije (Slavonija, Podravina), iako slobodan, bio je teško razaran i prepun prognanika i izbjeglica. Razarane su crkve, župni domovi, samostani, vjeronaučne (župne) dvorane, inventari i arhivi, matice, umjetnički i historijski predmeti (kipovi, slike), kapelice i križevi na otvorenom i gospodarske zgrade. Službena statistika bilježi da je na području biskupije stradalo 138 crkava. Potpuno je razoreno 25, teško oštećeno 46, a manje manje oštećeno 67 crkava."

Mislim da ovaj navedeni dio nema veze sa Petrijevcima i da mu nije mjesto na stranici, nego da se vidi da se clanak premjesti na odgovarajuce mjesto recimo: stradanje crkvenih dobara Đakovačke i Srijemske biskupije.--Made in creative 23:43, 24. studeni 2007. (CET)

250 godina župne crkve (1754. – 2004.) a jos jedna greska ovaj pasos je 2 kopiran

Crkvenih informacija ima strasno puno predlazem da se izdvoji i otvori nova stranica ili uklopi u vec odgovarajuce postojece clanke o crkvi.Crkva je sigurno bitna ali druge informacije o mjestu nedolaze do izrazaja koje su isto bitne za Petrijevce.--Made in creative 00:08, 25. studeni 2007. (CET)

Prepisano[uredi kôd]

Dio članka, točnije, dio o povijesti, prepisan je (vrlo vjerojatno bez dozvole, pošto vidim u pov. str. da je tekst postavio anonimac) s ove i ove stranice.--Vatrena ptica (razgovor) 19:01, 14. ožujak 2009. (CET)