Razgovor:Praxis filozofija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Praxis filozofija.
Rad na člancima


Hrpa Jugoslavenčuga i ljigavaca?[uredi]

Ovdje ne piše da se radilo zapravo o hrpi Jugoslavenčuga i ljigavaca. http://listserv.acsu.buffalo.edu/cgi-bin/wa?A2=ind9909&L=justwatch-l&D=1&O=D&P=40198 Prežderavanje na Korčuli, lizanje s Blochom, šupljim retoričarem i opadačem svega hrvatskoga, apologetika "mladoga Marxa" (koga briga za bilo kakvog Marxa ?), potpora jednopartijskom sistemu i političkoj policiji protiv "hrvatskih nacionalista",....Ništa od te fukare i nije moglo ispasti, nego mješavina četnika i jugounitarista. Mir Harven 15:55, 14. lipnja 2006. (CEST)

Mir, moram reći da me iznenađuješ. Shvaćam tvoja politička i svjetonazorska uvjerenja, ali ovo je ispod nivoa dostojnog rasprave (i ispod tvog nivoa, kako sam ga do sada dnživio).
Tekst sam dopunio, i spomenuo njihovu kritiku nacionalizma i kritike koje su upućivane njima.--Fausto 16:55, 14. lipnja 2006. (CEST)

Veoma mi je drago sto sam slucajno video da od skora ima i hrvatski clanak o Praxisovcima! Vidi engleski i makedonsk clanak, pa nadam se da cemo se dobro nadopuljavati. Inace, zovem se Zdravko i iz Makedonije sam.

Živio, Zdravko! Evo nisam još pogledao što ima na engleskom, niti na srpskoj ili bosanskoj wiki. Nije mi palo napamet da gledam makedonski, evo baš ću pogledati, inače makedonski mogu čitati, pa i razumjeti kad se polako govori.--Fausto 14:37, 26. lipnja 2006. (CEST)

SRp? Hm…[uredi]

Postavljena je unutrašnja poveznica na Socijalistička radnička partija Hrvatske. Po mom sudu (a pratim SRP od osnivanja), SRP nema nikakve veze s praxis filozofijom: osnivali su ga oni koji su praxisovce ideološki osuđivali i proganjali, na čelu sa Stipom Šuvarom, a program je mješavina klasičnog pred-praksisovskog komunističko i "post-novoljevičarske" diskursa novih društvenih pokreta iz 1970-ih. Ali ajd, nek ostane.--Fausto 17:53, 16. siječanj 2007. (CET)

Hm, da. Pregledavajući nedavne promjene i sâm sam par minuta razmišljao što s tom poveznicom. Ukoliko postoji neka veza možda bi je trebalo objasniti.--Donatus 18:17, 16. siječanj 2007. (CET)