Razgovor:Sesvete

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Sesvete.
Rad na člancima
Pismohrane:

Jedno su Sesvete kao naselje, a drugo kao gradska četvrt. Zato postoje dva članka: Sesvete i Gradska četvrt Sesvete.

--Marijan 14:34, 11. veljača 2007. (CET)


Teritorijalna razdvojba[uredi kôd]

Ovako, ljudi, hrvatska i zagrebačka administracija je očito zakazala kad je dopustila da se ovakve stvari stalno brkaju zbog, čini se, prilično nelogične terminologije, ali neke stvari su jasne ako znate što gledate, među stvarima postoji red i molim vas da pazite što pišete i prepravljate. Ovo sve možete provjeriti prema državnom registru naselja i na zagreb.hr, tako da nemojte raspravljati prije nego se informirate.

GRADSKA ČETVRT Sesvete obuhvaća sve ono što je nekad obuhvaćala općina Sesvete, u kojem uz Sesvete postoji još nekoliko desetaka naselja, od kojih ni Sesvete ni ostala nisu naselja u smislu zagrebački kvartovi, nego su samostalna naselja (mjesta, sela), samo naselje Zagreb završava u Dupcu, druga stvar je što je sve skupa dio administrativnog područja Grada Zagreba.

NASELJE SESVETE je dio gradske četvrti Sesvete koja je dio područja Grada Zagreba, ali odvojeno od naselja Zagreb (koje se proteže od Podsuseda do Dupca kroz 15 gradskih četvrti i hrpu "gradskih četvrti/kvartova"), iako Sesvete jesu dio administrativnog područja Grada Zagreba, nisu dio naselja (mjesta) Zagreb, jednako kao ni Kašina. Dakle, nemojte pisati da su Sesvete naselje u Zagrebu, to nije točno, Zagreb je odvojeno naselje bez obzira na to što su skupa u sklopu administrativnog područja Grada Zagreba.

OSTALA NASELJA poput Kašine su dio gradske čevrti Sesvete i time područja Grada Zagreba, no opet nisu dio naselja Sesvete ni naselja Zagreb.

Jelkovec, Brestje, Luka, S. Sopnica, S. Selnica, S. Sela, S. Kraljevec i Kraljevečki Novaki NISU naselja u ovom smislu u kojem Sesvete, Kašina ili Popovec jesu i ne bi trebali biti samostalni na popisu naselja kuda ih je službenoj listi očito dodao netko tko ne poznaje terminologiju, nego su DIO NASELJA SESVETE (što se opet kolokvijalno zove naselje, ali obratite pozornost da to jednostavno nije to u ovom smislu, možda bi bilo najbolje rečeno da su kvart ili "gradska naselja" gradića Sesvete, ako hoćemo; postoje i mjesne zajednice ali čini mi se da većinom ljudima nisu bitne i ne referiraju se na njih). Stavit ću ih pod Sesvete - kvartovi na popisu naselja, no mislim da se to mora poslati drugdje kad netko napiše pošten članak o samom mjestu Sesvete — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 93.141.15.161 (razgovordoprinosi)

Zna li itko dodati Poštanski broj 10360 Sesvete u infobox?