Razgovor:Sovjetski Savez

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Sovjetski Savez.
Rad na člancima
Pismohrane:

Da li je ispravno

--Ante Perkovic 22:19, 12 August 2005 (CEST)

Krešimir Ižaković i ja razmijenili smo par riječi na tu temu na Talk:Azerbejdžan kad sam radio članak i složili smo se da ostane Azerbejdžan jer je uvriježeno, iako je na stranicama Min. vanjskih službeno Azerbajdžan. --Elephantus 10:41, 13 August 2005 (CEST)



Mislim da izraz Kinematografi za Eisensteina nije bas najsretniji. Možda rađe "Filmski umjetnici"? Ni to mi se ne čini baš najbolje, kako bi bilo da se netko sjeti nečeg što bi bolje odgovaralo? Branka France 20:38, 3. prosinca 2005. (CET)[odgovori]



SSSR se nije raspao, kako se to govori, već je uništen dugogodišnjim rovarenjem kapitalističkih sila, a takođe, razoren je i iznutra, jer su građani SSSR-a bili zaluđeni lažnim sjajem zapadno-kapitalističkih zemalja. Uspon Hitlera na vlast u Njemačkoj je samo bio krajnji rezultat politike krupnoga kapitala, koji vlada svijetom.

Drugi svjetski rat je zamišljen kao konačno uništenje SSSR-a. Međutim, Hitler se okrenuo i protiv onih koji su ga i doveli na vlast, tj. zapadnih zemalja, odnosno krupnih kapitalista koji vladaju nad tim zemljama. Tako je taj rat i nazvan svjetskim. U SSSR-u nije bilo luksuza, ali ni gladi, beskućnika, favela, itd, koji su normalna pojava u zapadnim, "demokratskim" zemljama. Jednostavno, bogataši ne mogu postojati, a da sa druge strane ne postoje i desetine miliona bijednih i gladnih. Sve to je rezultat svinjske raspodjele u društvu. Jednostavno, sve se svodi na gramzivost i pohlepu. Za ovu temu, ipak, nije dovoljan ovaj mali komentar. Potrebno je mnogo duže i dublje analizirati sve što je vezano za temu komunizma i socijalizma, i otići mnogo dublje u prošlost. Treba razbiti predrasude u ljudima koje postoje u vezi komunizma, jer on nije ono kakvim ga lažno predstavljaju već više od stotinu godina širom svijeta u javnim glasilima i medijima.

SSSR je ekonomski skladno funkcionirala.Cilj nije bio da to bude luksuzna zemlja nego zemlja u kojoj ljudi mogu skladno i dobro živjeti.Pravi razlog raspadanja je bila zapadnjačka propaganda koja je davala rusima mišljenje da je u sssr-u pakao naprama americi čime je bilo puno izbjeglica iz rusije.