Razgovor:Sveta tri kralja

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Sveta tri kralja.
Rad na člancima
Pismohrane:

Nije mi kristalno jasno zašto poveznica na riječ smirna koja ovdje znači plemenitu mast, vodi na članak o turskom gradu Izmiru?  goggs1212  17:11, 4. veljača 2008. (CET)

Jer to drugo ime za isti grad, te je poveznica krivo postavljena. Sad je riješeno, hvala na napomeni. LukaKrstulović 17:30, 4. veljača 2008. (CET)

Treba još raditi na ovome (samo ono "naljepša katedrala"...uh) --dnik 17:29, 13. veljača 2008. (CET)

Opet ja. Nisam baš neki veliki vjernik, ali ubola me u oči rečenica u tekstu da je blagdan sveta tri kralja zapovijedani blagdan. Ne smatram da sam u pravu, ali nije li to obični blagdan? Kolko sam ja išo na vjernauk, naučio sam da su zapovjedani blagdani: Tijelovo, Velika Gospa, Svi sveti i Božić. Ako griješim, neka me netko ispravi.  goggs1212  07:43, 14. veljača 2008. (CET)


Tu vlada neka konfuzija, npr.:

"ZAPOVJEDANI BLAGDANI su sve nedjelje u godini, Uskrs, Duhovi, Tijelovo, Velika Gospa, Svi sveti, Božić, Sv. Josip, Sv. tri kralja." [1]

ali:

"U kalendaru Katoličke crkve, uz nedjelje, crvenim slovima kao zapovjedni blagdani upisani su još Božić, Velika Gospa, Svi sveti i Tijelovo" (vijesti.hrt.hr)

i još...

"Udovoljavajući mnogim molbama katoličkih vjernika da se blagdan sv. Josipa podigne na zapovjedni blagdan za sve biskupije Kraljevine Jugoslavije, katolički biskupi Kraljevine Jugoslavije obratili su se Svetoj Stolici..." [2]

Ali sve ovo je tema za Bogojavljenje, a ne za ovo; ovo govori samo o tri "kralja".

--dnik 09:31, 14. veljača 2008. (CET)