Razgovor:T-10

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku T-10.
Rad na člancima

POV[uredi]

Pošto se pretpostavljam slažemo da su svi tenkovi građeni s političkom podrškom onda izjava, razmišljanje pisca:

  • "Zanimljivo je da je novi tenk još tijekom projektiranja dobio službenu oznaku JS-8, što navodi na pomisao da je i ovaj put Kotin iza sebe imao snažnu političku (policijsku) potporu" je pristrano iz par razloga:
  • 1) Kosin je bio glavni projektant sovjetskih tenkova, a tijekom predratnog, ratnog i poslijeratnog razdoblja je projektirao sve sovjetske teške tenkove. Zbog toga činjenica da je tenk odmah dobio službenu oznaku samo po sebi ne znači ništa osim očekivanja da će njegov novi projekt biti uspješan kao i stari.
  • 2) Osobno mišljenje pisca teksta u hrvatskom vojniku od gdje je preuzet tekst nema nikakve važnosti za wikipediju pogotovo pošto on nije dao niti jedan izvor tvrdnje te navodne potpore.
  • 3) Ako se uvaženi suradnici ne slažu s ovom primjedbom ne smijemo zaboraviti dodatnu, a to je da tekstovi o zapadnim tenkovima nemaju takve pristrane primjedbe o političkoj podršci pri gradnji iako su i oni građeni uz njenu pomoć. Pišući takvu primjedbu u ovom tekstu, a ne pišući je također u tekstovima o njemačkim, američkim, francuskim ili drugim tenkovima krši se wiki pravilo o nepristranosti tekstova.

Trenutačno po meni postoje dva izbora. Prvi je postaviti na tekst oznaku POV što bi po meni bila šteta, a drugi je brisanje pristranog dijela teksta.--Rjecina2 (razgovor) 17:36, 18. ožujka 2010. (CET)

Slažem se sa primjedbom. Inaće, pristrani djelovi sa Hrvatskog vojnika se miću ili napišu u neutralnom obliku, ovdje mi je promako taj dio, moja greška :)--Culo-sija Mil Land Vehicle Icon.svg 20:19, 18. ožujka 2010. (CET)