Razgovor:Tajna organizacija hrvatske mladeži

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Tajna organizacija hrvatske mladeži.
Rad na člancima
Pismohrane:

"Osnovana je nakon pada NDH, svibnja i u lipnju 1945. godine, pod dojmom pada hrvatske države (koja sama po sebi nije produkt Osovinskih sila, kao što su antihrvatski krugovi desetljećima kasnije uspješno propagirali)"

Totalna idiotarija. Brišite ovo. Pa naravno da je NDH produkt sila Osovine. Citiram članak o NDH s ove iste wiki: "Nezavisna Država Hrvatska (NDH) je bila marionetska država Sila Osovine.[1] Osnovana je 10. travnja 1941. nakon raspada i kapitulacije Kraljevine Jugoslavije na inicijativu nacionalsocijalističke Njemačke i fašističke Italije, o kojima je potpuno ovisila. NDH je također bila teritorijalni kondominij Njemačke i Italije.[2][3][4][5] Rimskim ugovorima predviđen je položaj NDH kao talijanskog protektorata. Državom je autoritarno vladao vođa fašističkog ustaškoga pokreta poglavnik Ante Pavelić, dok je naslovni kralj Tomislav II. imao samo simboličnu ulogu koja je i kao takva ukinuta nakon talijanske kapitulacije 1943. Sjeverna i srednja Dalmacije, dio Hrvatskog primorja i Gorskog kotara pripojeni su Italiji, pod čijom su kontrolom bila sve do pada Mussolinija. Baranja i Međimurje priključeni su Mađarskoj."

Krajnje je vrijeme da autor počne razlučivati antifašizam od antihrvatstva.

Eh da, i što je točno "zlosilje"? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je FidelisSilver (razgovordoprinosi) 09:10, 18. studenoga 2013.