Razgovor:Tumačenje snova

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Tumačenje snova.
Rad na člancima
Pismohrane:

Osvrćem se na tvrdnju da je Freud najveći autoritet na području proučavanja snova, što je vrlo netočno. On je začetnik suvremenog načina gledanja na snove, ali njegova teorija je samo polazna točka. Poslije njega je već Jung razradio tu teoriju i dodao joj mnogo novoga što se i danas koristi, zapravo se može reći da je razvio svoju teoriju, baziranu na Freudovoj. A do danas je bilo još mnogo psihologa, psihijatara i drugih znanstvenika koji su se tim područjem bavili, no, nisu postigli toliku poznatost kao Freud.Nisam pročitala sve nove teorije, ali među onima koje jesam, svakako treba istaknuti američku psihologinju i proučavateljicu snova, Gayle Delaney. Ona ima više praktičnih nego teorijskih radova, no ipak je revolucionirala pogled na tumačenje snova. Njena knjiga "Živi svoje snove" prevedena je na hrvatski i uskoro izlazi iz tiska.


Kao što vidiš, ta smiješna rečenica ne čini članak - praktički ga nema. Pa, ako imaš volje i vremena, možeš pomoći Wikipediji i napisati nekoliko rečenica o tome. Ovdje baš i nemamo nekoga tko bi se bavio psihologijom i zato nema ni članaka. Ne mora biti ništa posebno, recimo malo o povijesti i značaju koji ima u psihologiji. Pozdrav! Krešimir Ižaković 14:27, 24 Jun 2005 (CEST)

Tumačenje snova je jedini ispravan naziv za ovaj članak. --Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 19:04, 18. svibanj 2009. (CEST)