Razgovor:Udbina

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Udbina.
Rad na člancima


Kod popisa stanovništva općina i gradova stavlja se isključivo posljednji službeni popis stanovništva, ostali popisi nisu važeći i ako več moraju biti stavljeni neka budu upisani svi dostupni i to pod povjest.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Maksxy (razgovordoprinosi)

Ne, mogu se staviti svi dostupni dosadašnji službeni popisi. Svi su relevantni za enciklopediju, pa i za wikipediju.--Donatus 15:32, 24. studeni 2007. (CET)

Moj djed je rođen na Udbini, gradić Udbina je do 1942. godine imao cirka 2.000 stanovnika od čega su 98% stanovnika gradića činili Hrvati a svega 2% Srbi. Godine 1942. protjeran je sa Udbine moj djed zajedno sa svim stanovnicima Hrvatima i više nikad do oslobođenja Republike Hrvatske 1995. nije mu bio dopušten povratak na Udbinu, sad kad se vratio zajedno sa mnogim povratnicima i naseljenicima Hrvatima proveden je službeni popis stanovništva i Hrvati su ponovo večina od 51% stanovništva, Srbi provociraju i na Wikipediji pišu tablicu sa popisom etnički očiščenog mjesta Udbina. Ako več mora biti ta tablica dopustite da se onda upiše i činjenica kako je do nje došlo odnosno da se vidi popis stanovništva od prije 1942. godine jer ovako je ovo vrijeđanje Udbinjana i svih Hrvata.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Maksxy (razgovordoprinosi)

Svaki podatak koji se može dokumentirati relevantnom literaturom može se dodati u članak.--Donatus 17:18, 24. studeni 2007. (CET)


Ja sam Tomica Sertić Jure Tomanova s Udbine! Sve postoji dokumentirano, da se zna da su Hrvati bili večinsko stanovništvo Udbine i da su ponovno večinsko stanovništvo tog starog hrvatskog biskupskog grada. Pogledajte stranicu: http://hakave.org/index.php?option=com_content&task=view&id=703&Itemid=137


Bit ću toliko slobodan i ispraviti neke očite pravopisne greške. Edit: malo sam se požurio, stranica je zaključana. Svejedno trebalo bi hitno popraviti pravopisne greške (npr. ije/je). Dekus (razgovor) 20:50, 2. svibanj 2008. (CEST)